• 4

Subotičko porodilište puno beba: Prvog dana Nove godine rođena 4 dečaka i 3 devojčice

U čast prvorođene bebe u dvorištu subotičke bolnice simbolično će biti posađeno drvo u znak podrške životu

  • 4

Dok neki srpski gradovi, poput Prokuplja, još uvek čekaju prvu bebu u 2020. godini, iz Subotice stižu lepe vesti - prvog dana nove godine rođeno je čak 7 beba: 4 dečaka i 3 devojčice.

Iz porođajnog odeljenja Opšte bolnice Subotica kažu da se prva beba rodila dva sata i 40 minuta posle ponoći. U pitanju je dečačić Noel Jakša (2,850 grama, 48 centimetara), majke Žanet Horvat Miletić.

U narednih nekoliko časova prvorođenom dečkiću u 2020. godini pridružili su se još jedan dečak i dve devojčice, a do kraja dana još dva dečaka i devojčica. Danas do 9 časova nije bilo prinova.

- Svi porođaji su prošli bez problema, majke i bebe su u dobrom zdravstvenom stanju, prve četiri bebe su na svet došle prirodnim putem - kažu na porođajnom odeljenju.

U čast prvorođene bebe u dvorištu subotičke bolnice simbolično će biti posađeno drvo u znak podrške životu, a u sklopu nacionаlne kampanje "Za novi život".

- Suočeni sa gorućim pitanjima koja nam postavlja demografska slika naših prostora, ali i sa globalnom pretnjom od klimatskih promena koje ne biraju podneblje, danas je posebno važno raditi na afirmaciji prava deteta na očuvanje i razvoj svog identiteta, kao i na poštovanje nacionalnih vrednosti zemlje u kojoj živi, te prava na zdravu životnu sredinu.

Zato puštanje i učvršćivanje korena, kao simbola svačijeg identiteta, predstavlja nužni uslov za kasnije širenje "krila" kod naše dece i od presudnog je značaja za dalju zaštitu i unapređenje ljudskih prava - poručuju iz institucije prokajinskog Zaštitnika građana.

Pored Subotice, sadnja drveća unutar lokalne centralne zdravstvene ustanove biće sprovedena u Novom Sadu, Vrbasu, Somboru, Zrenjaninu, Vršcu, Pančevu i Sremskoj Mitrovici.

(Telegraf.rs/Subotica.com)

Komentari

  • Дејан Младеновић

    ♥️♥️♥️♥️

  • brck

    Bravo!

  • Pavke

    Samo JAKOOOOO!!!!! Bravo za TATEEEEE😎😎😎😎😎😎😎😎😎

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima