• 34

Stefanović čestitao pripadnicima MUP hapšenje Jovanovića

Stefanović je izrazio nadu da će pravosudni sistem imati u vidu koliko je monstrouzan zločin koji je počinjen i da će počinilac dobiti najtežu moguću kaznu

  • 34

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima MUP-a koji su nakon višednevne potrage uhapsili Ninoslava Jovanovića osumnjičenog da je oteo dvanaestogodišnju devojčicu Moniku Karimanović iz Suvog Dola kod Niša.

- Drago mi je da će ovi predani ljudi koji su i novogodišnje praznike proveli neumorno pretražujući teren u teškim vremenskim uslovima u potrazi za njim, Božić moći da provedu u porodičnom okruženju - naveo je Stefanović, izrazivši nadu da će pravosudni sistem imati u vidu koliko je monstrouzan zločin koji je počinjen i da će počinilac dobiti najtežu moguću kaznu.

Datum saslušanja zavisi od prikupljene dokumentacije i dokaza

Portparol tog tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić precizirao je za Tanjug da će Jovanoviću biti određeno zadržavanje do 48 sati u kojem roku će biti priveden na saslušlanje u Tužilaštvo.

Radonjić je rekao da u ovom času ne zna da li će se saslušanje ostaviti sutra ili u utorak, što, kako kaže, zavisi od prikupljanja dokumentacije i drugih dokaza.

Potraga za Jovanovićem trajala je od 20. decembra, kada je oteo i zlostavljao Moniku Karimanović (12) u selu Suvi do 20. decembra kada je presreo devojčicu na putu do škole. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin, Monika Karimanović, potraga, selo, policija

Ninoslav Jovanović - Foto: Facebook, Telegraf/D.K.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu ove godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka.

On je bio uhapšen sredinom oktobra 2018. godine pod sumnjom da je preko mesindžer aplikacije slao poruke većem broju ženskih osoba.

Porukama ih je proganjao tražeći da mu dostave svoju isečenu kosu ili da ih šiša u zamenu za novčanu nadoknadu.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci.

Bio je osuđen na 12 godina zatvora jer je jednu 12-godišnju devojčicu ošišao i silovao, a 90-tih takođe zbog silovanja na 10 godina zatvora.

Međutim nije poznato da li je tada odlučeno da Jovanović bude upisan u Registar pedofila jer ta informacija nije dostupna javnosti.

Ova presuda, kojom je osuđen za polno uznemiravanje maloletnice putem društvene mreže Fejsbuk, a oslobođen za dva krivična dela proganjanje, postala je pravosnažna 6. juna pošto ju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu, rečeno je Tanjugu u Višem sudu.

Podaci iz Registra pedofila zaštićeni zakonom

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija koja je zadužena za vođenje ovog Registra Tanjugu je rečeno da su lični podaci iz Registra zaštićeni zakonom te da nije moguće njihova objava u medijima.

Bilo kako bilo, Jovanović je sa slobode počinio novi zločin otevši Moniki na putu do škole 20. decembra i zlostavljajući dete 10 dana do 29. decembra kada je pronađena u vikendici u selu Jasenovik.

Jovanović je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

Srbiji je trenutno 306 osoba upisano u Registar pedofila.

Reč je o osobama koje su pravosnažno osuđene za neko od krivičnih dela protiv polne slobode nad maloletnicima, za koje se primenjuje "Marijin zakon", usvojen 2013. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Soko

    Jaka ti je strategija moj jadni ministre,zahvali i čestitaj tim seljacima što su dojavili.

  • Znate sta

    Mene ne cudi i da im je ulazio u kola da se greje zajedno sa njima,mozda su mu i kafu kuvali a da to nisu ni znali😁

  • Неко

    Србија! 🇷🇸

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima