• 11

Kolaps u Srbiji zbog snega: Na Rudnu zavejano 200 ljudi, od Varoši ka Prijepolju sve stoji

Padavine su od sinoć intenzivne na Kopaoniku, a sneg je praćen jakim vetrom i dostigao je visinu od 70 centimetara i iako je put od Brzeća ka Kopaoniku prohodan stvorila se kolona vozila i saobraćaj se usporeno odvija

  • 11

Sneg koji u pojedinim delovima Srbije pada od sinoć napravio je velike probleme u nekim mestima.

Prijepolje

Foto: Telegraf.rs

Padavine su od sinoć intenzivne na Kopaoniku, a sneg je praćen jakim vetrom i dostigao je visinu od 70 centimetara i iako je put od Brzeća ka Kopaoniku prohodan stvorila se kolona vozila i saobraćaj se usporeno odvija, a u mestu Rudnu kod Kraljeva zavejano više od 200 ljudi. Saobraćaj od Nove Varoši ka Prijepolju je privremeno u zastoju.

Zbog jake magle vidljivost je smanjena na 100 metara, a olujni vetar, ciji udari na mahove premašuju brzinu od 70 kilometara na sat, stvara snežne nanose i pravi probleme i putarima i vozačima kojih ima dosta jer je trenutno smena gostiju u ski-centru, piše RTS.

Ekipe zimske službe "Kruševac puta" su na terenu, rade na rašcišcavanju, a do zastoja dolazi zbog nepripremljenosti nekih vozača, koji su na put krenuli bez zimske opreme.

Sneg, Nova Varoš, Jabuka, zavejani putevi

Zavejan automobil kod Nove Varoši; Foto: RINA

Na terenu su tri snegocistaca koji pokrivaju prilaze Kopaoniku iz opštine Raška.

Najviše problema ima na putu Rudnica-Kopaonik, u vikend naselju, gde je uklanjanje snega izuzetno otežano zbog parkiranih auta.

Prijepolje

Foto: Telegraf.rs

Kako javlja RTS, na Rudnu na Goliji je zavejano više od 200 ljudi od kojih je veliki broj gostiju koji su na odmoru.

Duva jak vetar a nanosi dostižu visinu od jednog metra, a zavejan je i put koji od Rudna vodi do Ibarske magistrale.

Sneg, Nova Varoš, Jabuka, zavejani putevi

Foto: RINA

Sneg koji neprekidno pada duže od 15 časova u višim delovima Zlatara i Murtenice dosegao je debiljinu od skoro jednog metra, dok ga u gradskom jezgru Nove Varoši ima oko 30 centimetara.

Saobraćaj na državnom putu od Bistrice ka Borovoj Glavi odvija se usporeno, a povremenog zastoja ima kod Nove Varoši na prevoju nedaleko od samog ulaska u grad iz pravca Prijepolja. Utabanog snega na kolovozu ima debljine od 3 do 5 centimetara.

Prijepolje

Foto: Telegraf.rs

U višim delovima Prijepolja, debljina snežnog pokrivača je oko pola metra, dok ga u samom gradu ima od 10 do 15 centimetara.

Sneg, Nova Varoš, Jabuka, zavejani putevi

Foto: RINA

Vozači se upozoravaju da na put kreću isključivo sa kompletnom zimskom opremom, jer su česta proklizavanja vozila posebno na usponima i prevojima, dok zbog niske temperature dolazi do stvaranja poledice na kolovozu.

Sneg koji ceo dan pada u Prijepolju je napravio kolaps. U pravcu ka Jabuci došlo je do poprečivanja šlepera i saobraćaj je u zastoju, a na kolovozu ima do 10 centimetara snega.

(Telegraf.rs/Rina/Tanjug)

Komentari

  • Sta reci.

    O kakvom snegu i vejavici pricate!! Kod mene ga u spavacoj i primacoj brate nigde nema. Ne znam o cemu pricate.....

  • Lemi

    Ja sredih pecenici, a vetar ubi...

  • Hahaha

    Zavejan automobil kod nove varosi? A na autu 1 cm snega. Prosle godine na ZL sam cistio ato 5 puta za 45 min da bi se spakovao i isparkirao. Ovo je smesno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima