• 0

Razbijena vrata na zgradi srpske škole u Obiliću tokom praznika: Do sada su je napadali 20 puta

Škola se nalazi na 10 metara od policijske stanice, a ovo nije prvi put da je napadnuta

  • 0

Nepoznata lica su tokom praznika polomila stakla na ulaznim vratima OŠ "Branko Radičević" u Obiliću, iako se objekat nalazi na deset metara od policijske stanice u tom gradu, rekao je direktor škole Aleksandar Popović.

On je za Kosovo Onlajn kazao da su razbijena stakla na ulaznim vratima uočili pomoćni radnici, kada su jutros posle praznika došli na posao i da sa sigurnošću ne može da tvrdi kada se taj incident dogodio, jer đaci tokom prazničnih dana nisu pohađali nastavu.

Direktor škole je slučaj prijavio Policiji Kosova i KFOR-u, a u toku dana, kako kaže, prijaviće i nadležnima iz kosovske opštine Obilić, budući da to nije prvi slučaj napada na tu školu.

- Do sad je bilo oko dvadesetak napada na našu školu, što razbijanja prozora, oštećenja inventara, krađe. I sami znate da su nam kosovske opštinske vlasti srušile jedan deo zgrade. Kosovska policija je po pozivu obišla mesto, napravila zapisnik, ali sa mnom nisu razgovarali - rekao je Popović.

Skola Branko Radičević, Obilic

Foto: Kosovo Online

Srpsku školu u Obiliću jutros pre 10 sati obišao je i predsednik Privremenog organa za opštinu Obilić, Nenad Denić.

- Ovo je još jedan vandalski čin koji se dešava u zadnjih nekoliko godina u školi ''Branko Radičević'' i ovo je još jedan dokaz da Srbi u Obiliću nisu dobrodošli. Kao i svi prethodni incidenti i ovaj će ostaviti posledice na preostali srpski živalj ovde, dodatno ih uznemiriti - rekao je Denić.

Apelovao je na organe kosovskih institucija da budu agilniji i zaštite mali broj Srba, koji još uvek živi u ovom mestu, dvadesetak kilometara zapadno od Prištine, kao i srpske đake.

Skola Branko Radičević, Obilic

Foto: Kosovo Online

Denić je rekao da će danas obići i razgovarati sa preostalim Srbima u Obiliću, a da je o tom slučaju obavestio više instance.

Osnovna škola "Branko Radičević" nalazi se u sistemu obrazovanja Ministarstva prosvete Srbije, smeštena je u centru Obilića, a nju pohada blizu tridesetak učenika.

(Telegraf.rs/ Kosovo onlajn)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima