• 12

Ministarstvo građevinarstva posle hapšenja direktora "Železnica": "Niko ne sme da bude iznad zakona"

Očekujemo da se utvrde sve činjenice u vezi sa sumnjama na zloupotrebe u preduzeću ''Infrastruktura železnice Srbije'', a odgovorni procesuiraju u skladu sa zakonom - navodi se u saopštenju Ministarstva

  • 12

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je, nakon hapšenja direktora JP "Infrastrukture železnice Srbije" zbog mita, da pruža podršku MUP-u i svim pravosudnim organima u borbi protiv korupcije i kriminala i da niko ne sme da bude iznad zakona.

- Očekujemo da se utvrde sve činjenice u vezi sa sumnjama na zloupotrebe u preduzeću ''Infrastruktura železnice Srbije'', a odgovorni procesuiraju u skladu sa zakonom - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da država ulaže ogroman novac u modernizaciju železnice u Srbiji, kako bi građani i privreda dobili modernu železnicu, i da nijedan dinar ne sme biti potrošen mimo zakona i na štetu građana Srbije.

Direktor JP "Infrastrukture Železnice Srbije" Miroljub Jevtić i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su primali i davali mito u postpuku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge.

Jevtić se sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradne brze pruge.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Nena

    Samo nase nafrakane i node sanel torbu sal pa pogledajte druge u svetu normalno i prigladno obucene

  • Logika

    Meni tu smrdelo odavno, samo sam čekala kad će pukne.

  • Ja

    Ministarka treba da da ostavku a i ostale direktore zeleznice ispitati

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima