Braća Panić konačno dobila vodu: Ovako izgleda reakcija dece koja su se godinama kupala u koritu

Ova porodica je pred Novu godinu dobila i struju

  • 8

Porodica Panić, iz sela Milićevci kod Čačka, koja nikada nije imala vodu u kući, danas je konačno dobila. Dečaci Branislav i Miroslav i njihova majka Dragica pre toga su, pred Novu godinu, dobili i struju u kući. One najneophodnije stvari, koje se nekome podrazumevaju, njima su dugo bile nedostižne. 

- Jutros je puštena pumpa. Konačno će Panići moći da se okupaju kod svoje kuće u svom kupatilu, a korito da bace. Eto, struju su dobili za Novu godinu, a vodu za Srpsku - kaže za Telegraf.rs Vlade Dragić, rođak porodice koji je pokrenuo akciju za Paniće i dodaje da bi do kraja januara trebalo da im bude rekonstruisana cela kuća.

Oba dečaka su presrećna.

- Srećan sam što sad imamo vodu, imaćemo sad da se kupamo - kaže jedan od dvojice Dragičinih sinova.

Dvorište je Panićima sada prepuno materijala i građevinskog alata. Popravlja se, radi, gradi, jednom rečju poboljšava život dece i njihove majke.

porodica Panić Konačno tekuća voda u kući, Printskrin: Telegraf

Panići su celog života bili bez tekuće vode u kući, bez tople vode i da ne pričamo. U kući čak nisu bile razvučene vodovodne instalacije. Na 350 metara od kuće je bio bunar, ali je nepristupačan, pa su svakodnevno vodu nejake ruke dečaka i majke donosile od komšija. Od kad znaju za sebe kupali su se u koritu, a poljski toalet je na 50 metara metara od kuće.

Njihova neuslovna kuća polako dobija nove obrise zahvaljujući dobroti donatora, beda bi za njih trebalo da ostane u prošlosti. Već im je stigao novi nameštaj, stavljeni su novi podovi, sobe su okrečene...

Mrak je bila reč koja je ovoj porodici obeležila ovu godinu - za samo šest meseci dečaci su ostali bez oca, koga je odneo rak, da bi se samo dva dana pre Nikoljdana, krsne slave Panića, ubio najstariji sin Slobodan.

Panici Foto: Facebook/Vlade Dragic

Panići inače žive od 70 odsto očeve boračke penzije koja je oko 18.000 dinara i od toga što majka, koja radio kao negovateljica, zaradi. Panići su, posle sve pomoći koju su dobili, rešili i da oni nekome pomognu, pa su donirali na Badnji dan 50.000 dinara Luki Rakonjcu koji ima sarkom kostiju, a kojem je neophodno 5.000 evra da ode u Moskvu na terapije.

Video: Najtužnija slika za Nikoljdan: Panići obeležili krsnu slavu u nemaštini bez oca i brata

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lela

    12. januar 2020 | 15:33

    Od svoje nemastine oni izdvojili 50.000 din.i poklonili,zato kapa do poda....uvek je bilo da ne daje onaj ko puno ima,vec onaj koji ima ogromno srce.

  • xxxx

    12. januar 2020 | 15:24

    Hvala dobrim ljudima daim Bog da sve pozele prvo zdravlja,a djecacima i majci da uzivaju koliko mogu u ljepoti sada sto imaju

  • Dasa

    12. januar 2020 | 17:28

    Dirljivo,plemenito,nesvakidasnje...! Pozdrav porodici uz najlepse zelje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA