• 15

Najčudnija ljubavna priča u Srbiji još traje: Konj Soko zaljubljen u kravu Šarku, kobila ljubomorna

Konj toliko voli kravu da je ni minut ne ispušta iz vida

  • 15

Na proplancima Golije u selu Koritnik i dalje traje najneobičnija ljubavna priča u Srbiji. Naime, konj Soko nekoliko godina zaljubljen je u kravu Šarku od koje se nikad ne odvaja. Ne zanimaju ga ni druge krave, kojih u domaćinstvu Miroljuba Pavlovića ima još šest, ali ni ždrebica koju je gazda kupio kako bi Sokolu omogućio pravu ljubav.

- Mislio sam ako nabavim kobilu da će ga proći ljubav prema Šarki, međutim, od toga nije bilo ništa. Konj samo ide uz kravu, ne ispušta je iz vida ni za sekund. Sad imamo i drugi problem, jer je žderebica ljubomorna na Šarku i nije nimalo mirna prema njoj - izjavio je za RINU Miroljub.

Nema sumnje da se Soko zaljubio kao pravi konj i nema odustajanja od ove lepotice sa golijskih pašnjaka. Izgleda da je on mnogo emotivniji, dok je Šarka, može se reći - ponekad i ravnodušna.

Konj Soko, kobila Šarka

Ne odvajaju se ni minut/ Foto: RINA

- Kad je vreme paše, njih dvoje uvek idu jedno uz drugo, ne zanima ih ostatak stada. Nisu se odvajali celo leto, a tako je od momenta od kad Soko boravi u našem domaćinstvu. Često se desi da joj nasloni glavu na leđa, ona ga odgurne i odmakne se, ali on opet priđe – ne odustaje”, rekla je Biljana Pavlović.

Ovaj neobičan par bio je razdvojen samo kad se Šarka telila i to su, kako kažu Pavlovići, bila četiri najteža dana za Sokola.

- Sve vreme je stajao ispred štale, nije išao ni da pase travu, ni da pije vode. Čim smo je pustili, on je ponovo krenuo za njom i stuacija se vatila u normalu - priča Biljana.

O neobičnoj ljubavnoj priči na Goliji upoznato je celo selo, a zadnju reč ipak je imao veterinar koji je potvrdio da će ova ljubav između krave i konja zauvek ostati platonska, pošto između različitih životinjskih vsrta parenje nije moguće.

Konj Soko, kobila Šarka

Ljubav očigledno ne poznaje granice/ Foto: RINA

(Telegraf.rs/ RINA)

Komentari

  • Xcfgg

    E stvarno je konj😀

  • Miki

    Ja volim babe

  • mitar

    Skinite zvono kravi sa vrata!!! Mene je zabolela glava od ovih nekoliko sekundi, a kako je kravi??!! Vlasnice zamisli da ti imas klepetaljku oko vrata koja pravi ovoliku buku pri svakom i najmanjem pokretu!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima