• 10

Anka iz Amerike dala 3 miliona dolara Srbima koji teško žive: Zbog ovog mosta nisu odsečeni od sveta

Most je napravljen preko reke Banjske, a svečano je otvoren juče

  • 10

Zahvaljujući Anki Jakšić Erne, Srpkinji iz Amerike, u Kuršumlijskoj banji je juče svečano otvoren most preko reke Banjske koji je poneo ime Pavlinin most. 

Sada su stanovnici sedam sela u okolini Kuršumlijske Banje povezani sa svetom, a meštani su izrazili želju da novi most bude početak oporavka ovog kraja.

Most su svečano otvorili predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, zamenik predsednika SO Kuršumlija Filip Filipović  i Ana Košel, direktorka Fondacije "Ana i Vlade Divac" koja je i realizovala gradnju ovog mosta.

Pavlinin most, Kuršumlijska banja

FOTO: Topličke vesti

Košel se zahvalila donatorki, i naglasila da je gospođa Anka tokom poslednjih pet godina izdvojila više od 3 miliona dolara kako bi pomogla ljudima koji teško žive:

Pavlinin most, Fondacija Divac

Foto: toplickevesti.com

- Nesebično je delila i svoje vreme kada je ljudima u Srbiji bilo najteže, a na svoje korene je ponosna i svoj narod nikada nije zaboravila. Više od 400 porodica dobilo je pomoć zahvaljujući njoj i njenom suprugu.

Pavlinin most, Fondacija Divac

Foto: toplickevesti.com

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić kazao je da je izgradnjom ovog mosta rešen jedan od najvećih problema života ovog kraja.

Pavlinin most, Kuršumlijska banja

FOTO: Topličke vesti

- Ljudi su do sada prilikom većih vodostaja bili bukvalno odsečeni od sveta. Ovde živi uglavnom staračko stanovništvo i česte su potrebe za odlazak kod lekara što do sada nije bilo ni malo jednostavno - rekao je Vidić.

Filipović, koji zna svaku kuću i svakog meštanina u ovom kraju, jer im je nosio poštu, istakao je da zna koliko su surovi zimski uslovi za život u ovom kraju, te da samim tim i zna šta za meštane znači ovaj most.

(Telegraf.rs / Topličke vesti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima