Dok su čistili, na Srećkovom izvorištu ugledali su bombu "kragujevku". Mogla je da ih košta života

Jedan čovek je 2000. godine stradao kada je kasetašicu aktivirao ašovom kojim je riljao baštu

  • 0
Bomba Kragujevka, ručna bomba, granata Foto: Profimedia

Stručnjaci za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava Ministarstva unutrašnjih poslova uništili su danas u 13.50 sati bombu „kragujevku“ pronađenu u blizini niškog sela Kamenica. Kako saznajemo, opasnu eksplozivnu napravu pronašli su juče meštani ovog sela.

- Ljudi su čistili Kamenički potok kada su na Srećkovom izvorištu ugledali nešto za šta se ispostavilo da je bomba zaostala iz Drugog svetskog rata. Oružje je bilo potpuno korodiralo pa je pretila opasnost od eksplozije za slučaj da bude pomereno. Kameničani su obavestili policiju koja je obavestila stručnjake specijalizovane za uklanjanje minsko eksplozivnih sredstava te je danas opasno oružje bezbedno uništeno – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Na području Niša neretko se pronalazi oružje zaostalo iz poslednjeg velikog rata, ali i kasetne bombe bačene na grad u vreme NATO bombardovanja.

Zahvaljujući stručnom uklanjanju zaostalih eksplozivnih sredstava, osim jednog čoveka koji je 2000. godine stradao kada je kasetašicu aktivirao ašovom kojim je riljao baštu, žrtava nije bilo.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA