≫ 

U Leskovcu rođen dečak od 5,2 kg: Doktori ne pamte tako veliku bebu u poslednjih 20 godina

Aniti je ovo treći sin

  • 15
Anita Stanković Foto: Dnevnik juga

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac danas se rodio dečak težak 5.200 grama. Majka Anita Stanković sa ponosom ističe da je ovo treći sin i da se i ona i mali delija osećaju dobro. Srećna mama je iz Donjeg Konjuvca, opština Bojnik i sa bebom je već pobrala simpatije zaposlenih na odeljenjima ginekologije i akušerstva i pedijatrije.

- Porođaj je prošao kako treba. Moram da priznam da sam još u šoku jer je beba velika, ali je sve prošlo na najbolji mogući način. Juče smo proslavili slavu, a danas nešto najlepše što može da nam se desi - rekla je za Dnevnik Juga majka, Anita Stanković.

Majka Anita je jutros primiljena u bolnicu, a neki minut posle podneva na svet je stigao jedan veliki i divan dečak, pod budnim okom ginekologa prim. dr Zorana Cakića.

Anita Stanković Foto: Dnevnik juga

- I prošle godine se rodilo jedno krupno dete, ali ipak ne ovako krupno, a ni sam porođaj nije bio tako lep i lak. Kada se rađaju krupna deca moguće su različite komplikacije, ali je danas sve proteklo izuzetno dobro i bez ikakvih problema. Majka u genetici rađa krupniju decu, ali moram da priznam da ne pamtim da je poslednjih dvadesetak godina na svet došla jedna ovako krupna beba - kaže lekar specijalista prim. dr Zoran Cakić.

Uz malog - velikog dečaka odmah je bila i lekar pedijatar, prim. dr Valentina Videnović.

- Dete sa velikom težinom je uvek rizik, pre svega u metaboličkoj adaptaciji. Ono što je najvažnije je da tako krupno dete najpre prođe bez problema i povreda na porođaju. Za nas pedijatre je onda adaptacija jako bitna. Ova je beba donešena 40 nedelja i sve je prošlo na najbolji mogući način – kazala je prim. dr Valentina Videnović koja je pregledala bebu.

Mama Anita i beba sada čekaju i vesti od kuma, očekujući da se izjasni o imenu. Srećna porodica Stanković sa trećim sinom, uz puno razloga za slavlje, ne treba da brine za svoju budućnost.

(Telegraf.rs/ dnevnikjuga.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA