≫ 

Srbija već ima reagense za utvrđivanje novog koronavirusa: Postavljena kamera na aerodromu

Na Aerodromu "Nikola Tesla" već je postavljena najnovija termovizijska kamera

  • 1
Ministar zdravlja Zlatibor Loncar, koronavirus

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Srbija je jedna od retkih zemalja koja već ima reagense za utvrđivanje najnovijeg koronavirusa kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da je na aerodromu "Nikola Tesla" postavljena najmodernija termovizijska kamera, koja svima koji uđu na beogradski aerodrom detektuje telesnu temperaturu.

On je ponovio da nema mesta za paniku, da je Ministarstvo preduzelo sve mere kako bi sprečila pojavu tog virusa u našoj zemlji, te da se situacija prati i pratiće se iz dana u dan.

- Na aerodromu je postavljena najmodernija termovizijska kamera, koje svima koji uđu na beogradski aerodrom detektuje telesnu temperaturu, a ako se utvrdi da neko ima povišenu temperaturu, on se smešta u karantin, a zatim prebacuje na Infektivnu kliniku, gde se dalje prati njegovo stanje. Takođe,  Srbija je jedna od retkih zemalja koja već ima reagense za utvrđivanje najnovijeg virusa, upavo na Infektivnoj klinici. Radimo sve što preporučuje SZO, čak i više od toga - rekao je Lončar novinarima na beogradskom aerodromu.

Ministar zdravlja Zlatibor Loncar, koronavirus

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Dodao je da je i predstavnik Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji rekao da je naša zemlja apsolutno u rangu svih razvijenih evropskih zemalja.

Lončar je naveo da je najvažnije da se utvrdi na koji se način virus prenosi, jer je utvrđeno da se prenosi i sa čoveka na čoveka, a ne samo sa životinja na ljude, kako se prvobitno mislilo.

Vuhan Kina koronavirus virus

Foto: Tanjug/AP

Podsetio je da danas posle podne hitno zaseda SZO, nakon čega će uslediti preporuke za dalje postupanje radi sprečavanja širenja virusa.

Srbija je pooštrila kontrolu na graničnim prelazima zbog koronavirusa, od koga je u Kini obolelo 400 ljudi i umrlo devet osoba.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    22. januar 2020 | 15:21

    Koja ludost i zamlaćivanje naroda. Skretanje teme sa mnogo bitnijih stvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA