• 8

Zastrašujući prizori deponije u Apatinu: Crni dim kulja iz zapaljenih guma, sve prekriveno smećem

Smetlište se nalazi uz sam specijalni rezervat prirode "Gornje Podunavlje"

  • 8

Gust, crni dim koji kulja iz zapaljenih guma i nepregledna površina prekrivena smećem zastrašujući su prizori koji ovih dana mogu da se vide na deponiji u opštini Apatin.

Na njoj gotovo svakog dana gori vatra, spaljuju se automobilske gume da bi se iz njih izvuklo malo gvožđa koje se potom prodaje.

PET ambalaža je jedina vrsta otpada koja se delimično reciklira zahvaljujući sakupljačima sekundarnih sirovina.

Mesna deponija u ovom delu Vojvodine nalazi se, da bi ironija bila veća, uz sam specijalni rezervat prirode "Gornje Podunavlje".

Rezervat je ostatak nekadašnjih prostranih plavnih predela Podunavlja. Najveći deo Rezervata pokriven je kompleksima ritskih plavnih šuma.

Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje“ zaštićeno je prirodno dobro I kategorije, koje se prostire uz levu obalu reke Dunav, od 1367. do 1433. km njegovog toka. Deo je velikog ritskog kompleksa koji se proteže i kroz susednu Mađarsku i Hrvatsku.

Video: Požar deponije u Vinči celu okolinu zavio u gust dim

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    Drzava prvo da resi deponije kojih u srbiji ima mnogo i koje se dime 24 sata a ne da propisuje normu izduvnoh gasova za vozila

  • Snoookee

    Ma bravo

  • 😂😂😂

    Ma ovo je po eko standardima.Automobili su krivi za sve.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima