Vojvodina razmišlja o privremenom raspustu u školama zbog sve gore situacije sa gripom

U utorak, 11. februara, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo obaviće sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine novu procenu situacije

  • 0
prehlađeno dete, prehlada, grip, virus Foto: Shutterstock

Ukoliko broj obolelih od gripa i intenzitet aktivnosti virusa nastave da rastu biće razmotreno upućivanje predloga za privremeno raspuštanje školskih i predškolskih kolektiva na nekoliko dana, saopštavaju iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Naime, u Vojvodini je registrovano pogoršanje epidemiološke situacije u vezi sa sezonskim gripom, a stepen aktivnosti virusa prešao je prag srednjeg intenziteta.

Zbog toga je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo preporučio rukovodstvu svih bolnica u Vojvodini zabranu ili ograničenje poseta pacijentima i ta mera biće na snazi dok ne dođe do smanjenja broja obolelih od gripa, kao i smanjenja intenziteta aktivnosti virusa na nizak nivo.

U utorak, 11. februara, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo obaviće sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine novu procenu situacije.

Prema ranijim pisanjima 021, epidemija gripa u Novom Sadu još nije proglašena, iako je primetan veliki broj obolelih, naročito među decom školskog uzrasta.

(Telegraf.rs/ Izvor: 021)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA