• 6

Šumadijski Šerlok Holms "zna gde đavo spava": Proverava neverne ljubavnice za ljubomorne muškarce

Detektiv otkriva brojne uzbudljive zadatke, a uspeo je da nadmaši i nemačku policiju

  • 6

Dugačak kaput, šešir, naočare i probušene novine - to više nije oprema koju u Srbiji koriste privatni detektivi. Danas su oni savremeno obučeni i savršeno implementirani u sredinu u kojoj izvršavaju svoj posao, ne odskaču od prosečnih građana ni milimitar i to je tajna njihovog uspeha. Mileta Petrović bivši je policajac koji već godinama unazad, kako se često može čuti "zna gde đavo spava". Ponekad je na terenu nekoliko dana, a ponekad i nekoliko meseci.

- Klijenti nas najčešće zovu kad žele da provere svoje emotivne partnere. Ono što je logično jeste da se proveravaju supružnici, ali sve češća je pojava da muškarci proveravaju i da li im je verna i ljubavnica. Žene nisu tako ekstremne i do sad su proveravali samo da li ih vara muž. Svašta doživljavamo na terenu, dosta teških i neprijatnih situacija. Ponekad kad ne bi posumnjali u tu ženu ili muškarca, desi se da su baš oni ti preljubnici - priča Mileta Petrović za RINU.

Mileta Petrović, privatni detektiv

Foto: RINA

Međutim, ne prate se samo emotivni, već su na meti često i poslovni partneri, kao i deca, ali vrši se i potraga za nestalim licima i dragocenostima.

- Roditelji žele da provere da li im se deca drogiraju ili su članovi nekih sekti. To je možda i najtraumatičnije iskustvo za jednog detektiva kad mora ocu i majci reći da im je dete narkoman, ali to pomogne roditeljima jer ih tada upućuju na lečenje, u klinike ili manastire - kaže Petrović.

Mileta Petrović, privatni detektiv

Foto: RINA

Mileta ne krije da je posao privatnog detektiva izuzetno naporan i stresan, a najbitniji je, kako kaže, taj prvi razgovor sa klijentom.

- Na osnovu tog dijaloga mi pokupimo sve potrebne informacije i krećemo u istragu. Neki slučajevi, poput kućnih krađa su potpuno nezanimljivi, a o nekima bi se bukvalno mogli napisati romani. Prošle godine uspeo sam da spojim oca i sina nakon čak 56 godina, a da to nije pošlo za rukom ni nemačkoj policiji - kaže ovaj šumadijski Šerlok Holms.

Mileta Petrović, privatni detektiv

Foto: RINA

Privatni detektivi često su od pomoći i državnim organima, Zakonom o detektivskoj delatnosti koji je stupio na snagu 05. decembra 2013. godine, ta oblast je pravno regulisana posle čitavih 20 godina, a nadzor je poveren MUP-u.

Mileta Petrović, privatni detektiv

Foto: RINA

Video: Preljubnik beži preko dvorišta: Evo ga švaler što ga je poterao maler

(Telegraf.rs/RINA)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Кастор

    Док не налети на некога ко ће да га изује 😂

  • Ivana

    Unajmila sam ga prosle god. Samo nije ovaj lik,i saznam da me decko vara sa drugim deckom. Najbolje potrosenih 400€ u zivotu. Zivot je cudo ... Pazite se

  • Gašo

    Kakav ekspert !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima