≫ 

Stiglo je objašnjenje o putnom prelazu Voganj: Ne radi jer je neko ukrao opremu i uništio uređaj?

Napravili su kratak spoj i izazvali požar, u kojem je uništen napojni uređaj u stanici Voganj

  • 0
Voz, rampa Printskrin: Facebook/SM info

Putni prelaz Voganj, između železničkih stanica Ruma i Sremska Mitrovica, nije u funkciji od nedelje uveče, jer su nepoznati počinioci obili prostorije u kojima su smešteni signalno-sigurnosni i telekomunikacioni uređaji i ukrali deo opreme.

Tom prilikom, napravili su kratak spoj i izazvali požar, u kojem je uništen napojni uređaj u stanici Voganj, saopšteno je iz preduzeća "Infrastrukture železnice Srbije".

Jutros rano u stanici Voganj obijene su i sve prostorije u telekomunikacionoj zgradi.

Tim neredima nije samo naneta materijalna šteta „Infrastrukturi železnice Srbije“, već postoji opasnost i od ugrožavanja bezbednosti saobraćaja u Vognju, između Rume i Sremske Mitrovice, ističu u preduzeću.

Šteta koja je „Infrastrukturi železnice Srbije“ naneta u ovim krađama i požaru je velika i stručne službe još uvek rade na utvrđivanju njenog stepena, a nakon toga, u narednim danima, očekuje se početak radova na sanaciji posledica požara.

Putni prelaz u Vognju zbog svega ovoga nije u funkciji, a da bi ponovo počeo da radi neophodno je da se najpre popravi napojni uređaj u stanici Voganj.

„Infrastruktura železnice Srbije“ je u skladu sa zakonskim propisima ovaj prelaz koji je sada van funkcije obezbedila znakovima vertikalne drumske signalizacije.

- Svi vozovi pre ovog putnog prelaza se zaustavljaju i nastavljaju vožnju preko putnog prelaza tek kada se uvere da ne postoji mogućnost da se dogodi vanredni događaj - navodi se u saopštenju.

Iz ovog preduzeća takođe upozoravaju i apeluju na vozače da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, kako bi se očuvala bezbednost saobraćaja i sačuvali ljudski životi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA