≫ 

Kristina rodila bebu tešku 5,3 kg, i to prirodnim putem: "Lakše sam se porodila nego prvi put"

Aleksej se rodio u vranjanskom porodilištu, ipak 13 dana nije pušten kući; on i njegova mama su imali neka nedovršena posla

  • 24
Aleksej Stojanović Foto: Privatna arhiva

Dvadeset devetog januara u bolnici u Vranju rođen je dečak težak čak 5.290 g, dug prosečnih 57 cm. Beba je sa majkom provela dan u tamošnjem porodilištu, ali je zbog zdravstvenih komplikacija poslata za Niš. Nakon 13 dana pušteni su kući. Uživanje može da počne!

Beba koja je zapanjila bolničko osoblje, rodbinu i domaću javnost nosi ime Aleksej. Mama Kristina rodila ga je prirodnim putem. Ni sama ne zna kako. Nisu, kaže, znali ni bolničari.

- Lekari nisu ni bili svesni da je beba toliko krupna. Na poslednjem ultrazvuku su mi rekli da ima oko 4 kg, eventualno 4,2 kg - kaže za Telegraf.rs navodeći da je sve potom bilo veliko iznenađenje.

Aleksej Stojanović Kristina sa sinom Aleksejom Foto: Privatna arhiva

Trudove je dobila oko pola dva, iza ponoći. Sat vremena kasnije već je bila u porodilištu. U deset do četiri rodila je drugog sina.

- Nije bilo nikakvih problema, ovo mi je lakši porođaj od prvog - kaže nam 28-godišnja majka dvojice dečeka.

Prvi sin je bio više od kilogram lakši. Andrej je na rođenju imao 4.200 g.

Aleksej Stojanović Aleksej, 5.290 g Foto: Privatna arhiva

Maleni Aleksej je, seća se majka i ne tako lepe realnosti u prvim danima po rođenju, imao je nizak šećer i problem sa disanjem. Upravo zato poslat je za Niš. Na intenzivnoj nezi i odeljenju neonatologije, muci je došao kraj.

- Juče smo napokon došli kući. Ja sam dobro, ali nisam ni razmišljala o sebi - otkrila nam je mlada mama.

Aleksej Stojanović Porodica Stojanović Foto: Privatna arhiva

Dečak se rodio u 38. nedelji trudnoće. Lekari su na porođaju rekli da je terminska beba. Sada je u sigurnom zagrljaju, u centru porodične fotografije. Četvoročlana porodica Stojanović iz mesta Davidovac pored Vranja konačno uživa u toplini doma.

Video: Magiju rađanja novog života podelila sa pratiocima mužem i starijim detetom

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јелена

    11. februar 2020 | 21:32

    Да ли смо баш толико болесни да кликнемо на минусе за овакве вести и на позитивне коментаре? Не разумем заиста... Живео ти мајци и оцу у здрављу дуго година као и сва деца овог света 🌸😇❤️ А душмани... Нека их, сами себи су највеће проклетство.

  • Z

    11. februar 2020 | 20:27

    Bog vam dao zdravlja

  • Bojana Kosovo

    11. februar 2020 | 21:36

    Ziv i zdrav bio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA