Paji se za 7 dana sedam vozača zakucalo u ogradu: "Voze prebrzo, izgube kontrolu i samo se čuje bum"

- Sa gornje strane kuće gađaju u ogradu, a sa donje u šljivar, 50 stabala šljive su prevrnuli i to više da rađa ne može - priča ovaj domaćin

  • 7
Žabare, bahati vozač, Paja Živić, ograda Foto: RINA

U selu Žabare kod Topole meštanima najveća opasnost vreba od strane nesavesnih vozača. Za samo sedam dana sedam vozača zakucalo se u ogradu Paje Živića koji kaže da je na ovaj način oštećen za čak 2.000 evra.

- Kroz selo se vozi i preko 100 kilometara na čas. Postavili smo sigurnosne kamere i na snimku se lepo vidi da oni voze prebrzo i kad dođu do ograde samo se čuje ‘bum’. Tu je nedaleko od kuće krivina i oni zbog te brzine, izgube kontrolu i završe u mom dvorištu. Bilo je tu i povređenih nekoliko puta, a za nedelju dana ovde je auta izlupalo njih sedam. Kuća mi je oko 20 metara od ograde nismo bezbedni uopšte - izjavio je Paja.

Žabare, bahati vozač Foto: RINA

Prema njegovim rečima zbog bahatih vozača nije stradala samo ograda, već i šljive, koje se nalaze sa donje strane kuće.

- Sa gornje strane kuće gađaju u ogradu, a sa donje u šljivik, 50 stabala šljive su prevrnuli i to više da rađa ne može - priča ovaj domaćin.

Predsednik SO Topola Dragan Jovanović, upoznat je sa problemom ove porodice. On je obećao postavljanje zaštitne ograde.

- Paja ima muku pošto mu je kuća pored puta, gde je u zadnjih mesec dana verovali ili ne bilo više od 20 saobraćajnih nezgoda i to najčešće u njegovu ogradu. Put na ovom delu je širok, dobro obeležen ali zbog brze vožnje vozila udaraju u ogradu. Mi smo preuzeli obavezu da sa putevima Srbije uradimo zaštitnu ogradu i da postavimo još par znakova da upozorimo vozače da uspore. Nekada je na ovom delu puta bio znak koji je označavao crnu tačku ali kada smo uradili nov kolovoz puta i proširili isti prema projektu taj znak je uklonjen - rekao je Jovanović.

Žabare, bahati vozač Foto: RINA

Ovo nije prvi ovakav slučaj u Topoli, jer isti problem ima porodica Adamović koja živi u selu Natalinci. U njihovom dvorištu, zbog neprilagođene brzine svakog meseca završi bar po jedan automobil.

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zex

    12. februar 2020 | 13:29

    Ziva istina. Tu voze kao ne normalni. Svaki dan sam na tom putu i juce bas primetim srusenu ogradu. Vozaci seku krivi e, mnogo puta sam jedva izvukao zivu glavu. Svi misle da su sami na putu pa eto desi se da i skrenu u tudje dvoriste. Tu trotoara nema, narod ide po putu, velika je verovatnoca da ce neko i glavu da izgubi. Nema tu pametovanja, zna se ogranicenje u naseljenim mestima. Skinu se snimci i svakom na kucnu adresu kazna. Jedino resenje.....

  • DARKO 100%

    12. februar 2020 | 10:32

    Danas svaka šuša vozi auto

  • Milorad

    12. februar 2020 | 10:40

    Sto bi rekli Srbi, kante udaraju u ogradu. Da su novi auti i da imaju euro-1, ne bi tako lako udarali u ograde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA