• 26

Potvrđeno: Raspust zbog gripa produžen još sedam dana, vrtići će raditi

Raspust će biti produžen do petka 21. februara 2020. godine, a prvi nastavni je ponedeljak 24. februar 2020. godine, navelo je Ministarstvo.

  • 26

Ministarstvo prosvete donelo je odluku da se raspust produžava do 24. februara na celoj teritoriji Srbije, potvrđeno je za Telegraf.rs. Odluka je doneta zbog epidemiološke situacije, posle konsultacija sa Institutom za javno zdravlje "Batut".

- U cilju prevencije širenja gripa u populaciji dece i mladih, a imajući u vidu aktuelne epidemiološke podatke nadležnih organa, tela i službi, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da se produži zimski raspust u osnovnim i srednjim školama u Republici Srbiji - saopštilo je Ministarstvo.

Raspust će biti produžen do petka 21. februara 2020. godine, a prvi nastavni je ponedeljak 24. februar 2020. godine, navelo je Ministarstvo.

Preporuka je data kako bi se smanjilo širenje virusa gripa.

Ova odluka je stigla samo dan pošto je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice doneo odluku da se u Vojvodi obustavi rad škola do 21. februara i zatvore svi vrtići.

Kako je u Vojvodini registrovan visok intenzitet virusa gripa i povećan broj osoba sa oboljenjenjima sličnih gripu, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice doneo je odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih kolektiva na teritoriji AP Vojvodine.

Video: Vakcinacija je najefikasniji način zaštite od gripa!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    Vrtići u Bg rade normalno... A deca pokosena virusom.

  • As

    A studente ko pita? Svi dolaze s raznih strana iz manjih mesta u veći grad. Sede u amfiteatru po 50, 300 njih. Mi nek' se razbolimo, šta nam fali.

  • Mile

    Bitno je da radi vrtić za veliku decu u skupstini srbije.Tamo je rucak 200dinara i pre rucka meze i posle malo slatko pa kafica i opet zajebavanje za dnevnicu.A kad treba da idu na vakcunaciju i kod psihologa beze ko đavo od krsta

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima