• 67

Saznajemo: Šestoro dece iz Alibunara danas će biti smeštena u porodice, Centar će snositi posledice

Nadležni u Centru za socijalni rad u Alibunaru, prema našim saznanjima, snosiće posledice zbog propusta u radu

  • 67

Šestoro dece iz Novog Kozjaka kod Alibunara koji sami preživljavaju bez majke koja ih je napustila i oca koji je u zatvoru biće već danas zbrinuta, saznaje Telegraf.rs u Pokrajinskoj Vladi.

Prema našim informacijama, braća i sestre će najverovatnije biti podeljena u dve hraniteljske porodice koje su spremne za takozvani urgentni smeštaj.

Nadležni u Centru za socijalni rad u Alibunaru, prema našim saznanjima, snosiće posledice zbog propusta u radu.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić posetio je sa saradnicima Centar za socijalni rad Alibunar kako bi utvrdio situaciju u kojoj se nalazi šestoro maloletnika za koje je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova dobio saznanja nakon objava u medijima.

- Po preliminarnim rezulatima nakon obavljenog stručnog i inspekcijskog nadzoru u Centru za socijalni rad Alibunar utvrđeno je da se porodica već duže vreme nalazi na evidenciji Centra, po više osnova, takođe je konstatovano da od 20. januara kada je majka poslednji put bila u Centru za socijalni rad Alibunar ne postoje saznanja o stanju u porodici, te su zbog toga konstatovani propusti u radu Centra i utvrđene pogrešne procene u radu sa porodicom. Naložene su hitne mere zbrinjavanja dece i korekcija mera podrške porodici - navodi se u saopštenju Centra.

Zaštita prava i interesa dece obaviće se putem organa starateljstva, a u najboljem interesu dece i u skladu sa Zakonom.

Pokrajinski sekretarijat će nastaviti da prati rad sa ovom porodicom, a nakon završenog nadzora uraditi izveštaj sa predloženim merama.

Nakon posete Centru za socijalni rad Predrag Vuletić je obišao kuću u kojoj živi šestoro maloletnika.

VIDEO: Evo u kakvim uslovima žive ova dečica

(Lj. R.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirka

    Koliko god da je tesko,majka je ta koja treba da bude uz svoju decu.Nije kriva ni drzava,ni socijalna sluzba.Kriva je majka koja je dozvolila sebi da napusti decu,da ih ostavi same.To nije majka,vec zlo.Kako moze da ostavi nesto sto je nosila devet meseci u stomaku.Greota za tu decu,nisu ona kriva da zive tako.Deca treba da budu zajedno,ipak su oni jedni drugima sve.PORODICA UVEK TREBA DA BUDE NA PRVOM MESTU.

  • Opet Biljka

    Jao ne mojte ih razdvajati. Zar ne mogu svi zajedno u jednu hraniteljsku porodicu? Strasno

  • zeljko

    neverovatno koliko niko nista ne radi u ovoj zemlji,samo sede po kancelarijama i piju kafe.sram da bude socijalnu sluzbu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima