Gradiće se nova zgrada Klinike za infektivne i tropske bolesti: Evo gde će se ona nalaziti

Nova zgrada prostiraće se na 12.000 kvadrata

  • 39
Klinika za infektivne i tropske bolesti „Prof. dr Kosta Todoro Foto: Nikola Tomić

U krugu Kliničkog centra Srbije na 12.000 kvadratnih metara gradiće se nova zgrada Klinike za infektivne i tropske bolesti.

Direktor Klinike docent dr Goran Stevanović navodi za Telegraf.rs da bi najkasnije do kraja ove godine trebalo da se završi projekat i odmah krene sa radovima na izgradnji.

- U planu je kada se završi prva faza sanacije tri zgrade stacionara na kojima su radovi u toku, da se krene sa izgradnjom potpuno novog objekta, tačnije potpuno nove zgrade Klinike za infektivne i tropske bolesti. Uveliko se radi na projektno tehničkoj dokumentaciji. Već smo u fazi izrade idejnog rešenja, Grad Beograd uveliko radi na građevinsko-tehničkim uslovima za lokaciju, i čim se to bude dobilo krenuće se u projektovanje potpuno novog projekta – objašnjava doc dr Stevanović.

Klinika za infektivne i tropske bolesti „Prof. dr Kosta Todoro Jedna od zgrada koja će biti srušena da bi se gradila nova Infektivna Foto: Nikola Tomić

Nova Infektivna klinika, prema njegovim rečima, nalaziće se u istom krugu gde je i postojeća, a njeni temelji biće postavljeni na mestu drugih zgrada koje su iz 1926. godine, otkad su i tri stacionara koja se sada saniraju.

Klinika za infektivne i tropske bolesti „Prof. dr Kosta Todoro Na ovom prostoru će biti nova zgrada, sve ovo će biti srušeno Foto: Nikola Tomić

-  U tim drugim zgradama su sad perionica, neke naše pomoćne službe i prostorije koje su u okviru KCS-a već dobile drugu lokaciju i biće izmeštene ili se već ne koriste. To će se sve srušiti, i na tom prostoru će se zidati potpuno novi objekat na 12.000 kvadrata -  priča naš sagovornik dok nam pokazuje koja zdanja od gotovo 100 godina će biti srušena.

Klinika za infektivne i tropske bolesti „Prof. dr Kosta Todoro Direktor Infektivne doc dr Goran Stevanović objašnjava gde će nići nova klinika Foto: Nikola Tomić

Po završetku nove zgrade, kompletna Infektivna klinika će se nalaziti u njoj, a tri zgrade koje se trenutno saniraju, a o čemu je Telegraf.rs već pisao (PODSETITE SE OVDE)  biće ustupljene Gradu Beogradu za palijativno zbrinjavanje.

VIDEO: Sanacija Klinike za infektivne bolesti

(LJ. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pingvin

    15. februar 2020 | 18:03

    Kod nas na infektivnoj ni Korona visrus ne bi preziveo 😂

  • Welcome to Apsurdija

    15. februar 2020 | 18:41

    Sta se sve moze napraviti,popraviti i obnoviti od para koje idu fudbalskim klubovima pa to je nestvarno.

  • Zvrk

    15. februar 2020 | 17:55

    Ma sto bas je ova kul. Da snimaju film Vrisak 5. Izgleda ko dusevna bolnica iz 19 veka...Ovo je sramota da neko u Evropi sazna da je ovo Infektivna klinika ljudi.Da bi nsm ovde lezali sa Koronom....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA