Novi Sad pravoslavlje čuva, nek se javi srpska Budva: Novi izazov za najlepši mural srpske trobojke

Molimo se za najhrabrije među nama da ostanu čvrsti i dosledni u svojoj borbi za celo srpstvo, poručili su mladići iz Novog Sada

  • 8
Novi Sad i Budva Foto: in4s.net

Za pravoslavni narod u Crnoj Gori stiže podrška sa svih strana, posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, a stižu i izazovi da se oslikaju što lepši ili isti murali. Posle Smedereva, koje je izazvalo Nikšić, Novi Sad je izazvao Budvu, piše portal In4s.net.

Novosađani su, naime, oslikali novi mural i tako izazvali bratski narod iz Budve da odgovori.

- Novi Sad pravoslavlje čuva, nek se javi srpska Budva - piše na muralu, trobojnom u Novom Sadu.

- Ovom akcijom smo hteli da pošaljemo poruku podrške našoj Pravoslavnoj braći i našem narodu. Poznato je da su Novi Sad i Budva gradovi pobratimi i da je jedan od najlepših gradova Jadrana omiljena letnja destinacija Novosađana. Međutim, hteli smo da pokažemo kako mislimo na braću i sada kada je teško - rekao je za portal In4s.net Dane Basta iz Novog Sada.

Kraj Pariske Komune, kako ističe, je deo grada u kojem i dalje žive neka stara pravila, dobrosusedski odnosi, poštovanje svakoga.

- To znači i da znamo ko smo i šta smo, šta nam je sveto i za koje se vrednosti zalažemo. Nosimo u mislima i molimo se za najhrabrije među nama da ostanu čvrsti i dosledni u svojoj borbi za celo srpstvo, a mi ćemo biti uvek tu da pomognemo - poručio je Basta u ime hrabre novosadske braće.

Video: Dete izlazi iz litije, ljubi oca policajca i vraća se u kolonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA