≫ 

Italijan pobegao iz karantina u Hrvatskoj, pa probao da uđe u Srbiju: Putnici u izolaciji

Autobus je prebačen u Beograd, gde će biti preventivno dezinfikovan

  • 24

Lastin autobus iz Crne Gore na liniji za Beograd zaustavljen je na granici sa Crnom Gorom, na prelazu Špiljani, a u njemu je otkriven državljanin Italilje, koji je prethodno pobegao iz karantina u Hrvatskoj. Autobus je potom stigao u Novi Pazar zbog preventivnog pregleda 12 putnika koji se nalaze u njemu jer je jedan od putnika bio Italijan koji je vraćen sa graničnog prelaza Špiljani. 

autobus, Linija Kotor-Beograd. Foto: Glas Pazara
autobus, Linija Kotor-Beograd. Foto: Glas Pazara

Autobus je putovao na realciji Kotor - Beograd, a u skladu sa propisanim merama, državljanin Italije nije pušten da uđe u Srbiju.  Ostalim putnicima iz tog autobusa izdata su rešenja o kućnom nadzoru, odnosno izolaciji.

Autobus je prebačen u Beograd, gde će biti preventivno dezinfikovan.

autobus, Linija Kotor-Beograd. Foto: Glas Pazara

Kako piše Glas Pazara, putnici su uglavnom državljani Italije.

Video: Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Kg

    11. mart 2020 | 20:45

    Suspendujte sva putovanja i sve ino linije, šta je tu problem, baš nam stalo da putujemo u CG. Niti trebamo mi njima niti oni nama.

  • Djola

    11. mart 2020 | 19:58

    Ovog italijana u samicu strpati na 2 3 meseca. Sram ga bilo

  • Ana

    11. mart 2020 | 21:54

    Кинеска влада је именовала италијанског лекара који је радио у болници Схензхен у Кини да се придружи студијској групи за вирус вируса пнеумоније Вухан или Цорона-Вирус. Написао је врло занимљив чланак, који је резимиран у наставку: - Ако прехлађена особа има цурење из носа и боли je грло, није заражена вирусом Цороне, јер пнеумонија даје сув кашаљ без цурења из носа. То је најлакши начин да га пронађете. С друге стране, добро је знати да Вухан или Цорона нису отпорни на топлоту и умиру на 26 до 27 степени. Стога пијте пуно топле воде попут чаја и зачинског биља. Није лек, али је добар за тело. Пијење топле воде је ефикасно у уништавању свих вируса. Покушајте да не пијете смрзнуто. Изложите се сунцу ако је зима. - Када вирус падне на металну површину, живеће најмање 12 сати. Зато запамтите да ако дођете у контакт са било којом металном површином, темељно оперите руке сапуном. - Вирус може остати активан у ткивима 6-12 сати. Нормално средство за прање веша убија вирус. Зимску одећу којој није потребно свакодневно прање, треба ставити на сунце да би убио вирус. Информације о симптомима коронске пнеумоније: - Прво ће заразити грло, а затим ћете осетити суво грло које ће трајати 3 до 4 дана. - Тада ће се вирус спојити са назалном течношћу, продријети у душник и ући у плућа узрокујући Вуханову пнеумонију. Овај поступак ће трајати 5 до 6 дана. - Пратиће је стање упале плућа, висока температура и отежано дисање. Насална конгестија није попут уобичајене назалне загушења. Осетићете као да се утопите у води. Важно је да одмах потражите лекарску помоћ ако имате овај осећај. О превенцији: - Најчешћи начин да се заразите је додирнути ствари на јавним местима као што су ограде, ручке на вратима, ручке аутобуса итд., Па морате често да перете руке. Вирус може да живи у вашим рукама само 5-10 минута, али многе ствари се могу догодити за тих 5-10 минута, попут трљања очију. - Препоручује се гргљање Бетадином како бисте елиминисали или смањили клице док су још у грлу (пре него што наставите према плућима). Можда млади коронавирус нема знакова инфекције већ неколико дана, па како знати да ли је неко заражен? Најновија информација је да период инкубације може бити и до 28 дана пре појаве симптома коронавируса. У тренутку када особа има температуру / кашаљ и оде у болницу, плућа могу бити 50% фибротична и можда бити прекасна. Тајвански стручњаци дају нам једноставну самоконтролу коју можемо радити свако јутро. Дубоко удахните и задржите дах више од 10 секунди. Ако то радите без кашља, гушења или лошег осећаја итд., То је доказ да нема фиброзе у плућима, што је основни показатељ да нема инфекције. Сви требамо бити сигурни да су нам уста и грла влажна, НИКАД не сува. Попијте мало воде сваких 15 минута. ЗАШТО? Чак и ако вирус уђе у уста ... питка вода или друга течност ће га пренети кроз једњак до стомака. Тамо ће стомачне киселине убити вирус. Ако не пијете довољно воде редовно, вирус може ући у душник и ући у плућа. 😒

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA