≫ 

RHMZ izdao saopštenje, slede 3 dana mraza: Posle prolećnih dana nastupa promena

Temperatura će u nižim predelima ići ispod nule

  • 3
sunčano hladno vreme, zima, zubato sunce, vremenska prognoza

Foto: Pixabay

Posle nekoliko sunčanih i toplih dana, sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine, od ponedeljka do četvrtka nas očekuje mraz, kako saopštava Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

- Od ponedeljka do četvrtka ujutru slab, prizemni mraz, a ponegde se očekuje i slab mraz na visini od dva metra - navode.

Danas se povremeno slabe snežne padavine i zimski uslovi vožnje očekuju tokom dana na putevima u višim planinskim predelima, dok nas zahlađenje, a ponegde i mokri kolovozi zbog slabe kiše sa nešto nižim temperaturama u odnosu na prethodne dane podsećaju na godišnje doba u kojem se nalazimo.

Najava, RHMZ

Printskrin: RHMZ

U kasnijim popodnevnim i večernjim satima saobraćaj se uobičajeno pojačava na prilaznim putevima većim gradskim centrima, saopštio je AMSS.

Sutra ujutru nas očekuje hladno vreme, u većem delu sa slabim mrazem, u nižim predelima temperatura će biti ispod nule. U toku dana će biti pretežno sunčano i malo toplije. Najniža temperatura kretaće se od -3 do 5 stepeni, a najviša od 10 do 17 stepeni Celzijusa.

Slično vreme meteorolozi najavljuju i za utorak. Ujutru će biti hladno, u većem delu sa slabim mrazem i temperaturama ispod nule u nižim predelima.

U toku dana će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i u većem delu suvo, samo se ponegde na istoku i u planinskim predelima očekuje kratkotrajna kiša.

Najniža temperatura kretaće se od -4 do 5 stepeni, a najviša od 13 do 18.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA