≫ 

Još 6 obolelih: U Srbiji ukupno 103 zaraženih korona virusom

Pre samo četiri dana virus je bio prisutan u osam gradova, a danas su mapirani i Vranje, Užice, Čajetina, Ćuprija, Gornji Milanovac

  • 15
KORONA VIRUS VOJVODINA Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Republici Srbiji je do 18 časova 19. marta 2020. godine registrovano ukupno 103 potvrđena slučaja COVID 19.

Sve informacije o korona virusu u Srbiji, pratite u našem blogu uživo.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 19. marta 2020. godine testirani su uzorci 20 osoba od kojih je 6 pozitivno i 14 negativno na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se četiri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su dve osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 18 časova 19. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 506 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Na karti Srbije sve je više gradova u kojima je novi korona virus pustio svoje čestice. Pre samo četiri dana on je bio prisutan u osam gradova, a danas su mapirani i Vranje, Užice, Čajetina, Ćuprija, Gornji Milanovac...

Na Infektivnoj klinici u Beogradu 31 pacijent

Kako je sinoć saopštila premijerka Ana Brnanbić u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu se leči šest pacijenata, devet se leči u KC Niš, zatim dvoje u Kragujevcu, a 31 osoba je u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

- Kada je reč o osobama na respiratorima njih je šestoro. Troje je u KC Vojvodine, od kojih je dvoje u zaista teškom stanju. Jedna osoba u Nišu je na respiratoru, ali je ona već bila i ranije na respiratoru zbog sezonskog gripa, a potom joj je registrovan i korona virus. Takođe, jedna osoba je na respiratoru u KC Kragujevac i jedna osoba u KC Srbije na Infektivnoj klinici - rekla je premijerka.

Video: Prazni gradovi i puste ulice, policijski čas na snazi u Srbiji

Video: Hlor na ulicama Beograda, počela dezinfekcija centra grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bili Majer

    19. mart 2020 | 18:07

    Broj ce ici do 3000 i to je svima jasno. Samo nije jasno kako u eri tako razvijene tehnologije ne moze jedan obican virus da se unisti. Politika unistenja ekonomije mnogih zemalja je na delu ,svesno....

  • Mina

    19. mart 2020 | 18:17

    Ljudi sedite kuci, da ne prodjemo kao Italija. U Novom Sadu su svi kafici prepuni.

  • Nazalost

    19. mart 2020 | 18:07

    Ja mislim da je ovaj broj daleko veci..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA