≫ 

Hapšenja širom Srbije zbog nepoštovanja mera protiv korona virusa: Puste ulice u Beogradu

Virus korona je potvrđen kod još 6 osoba u Srbiji, tako da je ukupan broj obolelih porastao na 103, najnoviji su podaci Ministarstva zdravlja

korona virus srbija, koronavirus, presek bilans kolaž ficer Foto: Tanjug/Predsedništvo RS/Dimitrije Goll, Tanja Valič, Dragan Kujundžić, Andrija Vukelić

Šta znamo do sada:

* Ukupan broj zaraženih 103

* U Srbiji je na snazi vanredno stanje od 15. marta

* Od 18. marta na snazi zabrana kretanja svima od 8 sati uveče do 5 ujutru

* Starijima od 65 godina potpuna zabrana kretanja

* Zatvoreni šalteri MUP-a

* Zatvorene škole, vrtići i fakulteti

* Prodavnice, banke, pošte rade skraćeno

* Svako ko ima mogućnost radi od kuće

* Vojska čuva granice i bolnice

* Đaci nastavu prate putem TV-a

Najnovije informacije o stanju u regionu i svetu pratite u specijalnom blogu Telegraf.rs

Sve informacije o korona virusu u Srbiji nalaze se na sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Batut", www.zdravlje.gov.rs i www.batut.org.rs, kao i na novom sajtu posvećenom samo ovom virusu www.covid19.rs. Na ovom sajtu će svakoga dana, u 8 sati i u 18 sati, biti dostupne najnovije informacije o širenju korona virusa.

22:00 - Uhapšen muškarac zbog širenja panike

Beograđanin je, putem jedne vajber grupe, širio lažne informacije da pumpe neće prodavati gorivo fizičkim licima, kao i da će od sutra biti dozvoljen izlazak samo do prodavnice.

21:36 - Pritvoreno prvih pet osoba zbog kršenje naredbe o samoizolaciji

Upravo je određen privor za prvih pet osoba koje su prekršile meru obavezne samoizolacije.

21:20 - Simboli Beograda obasjani svetlima u bojama italijanske zastave

Fotografije su podeljene i na Instagram profilu predsednika Aleksandra Vučića.

 
 
 
View this post on Instagram
Prijateljskom narodu Italije želim da što pre izađu iz ove borbe kao pobednici. Srbija je svim srcem uz vas! 🇷🇸 🇮🇹A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, takođe je postavio fotografije podrške grada Beograda.

20:56 - Srbi, ako dolazite iz ovih 10 zemalja, morate u izolaciju 28 dana: Za ostale je 2 nedelje

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine prof. dr Vladimir Petrović objašnjava za Telegraf.rs da odluka o dužini kućne izolacije, da li će biti 14 ili 28 dana, zavisi od toga iz koje zemlje dolaze naši građani.

20:51 - U Prijepolju rad kafića skraćen do 15 časova

Radno vreme ugostiteljskih objekata skraćuje se do 15 sati, odlučeno je na sednici štaba za vanredne situacije, a razlog je veliki broj posebno mladih koji su prethodnih dana posećivali ugostiteljske objekte, kojih je bilo višenego što je dozvoljeno uredbom.

20:o5 - Počeo policijski čas: U Beogradu puste ulice

BEOGRAD POLICIJSKI CAS Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

20:00 - Vatromet i aplauzi za medicinare širom Beograda i Srbije: Zemunom odjekivao "Marš na Drinu"

Večeras su se opet po Beogradu razlegli aplauzi za medicinske radnike, lekare i sestre koje se požrtvovano bore protiv širenja korona virusa. Večeras je na beogradskoj opštini Vračar, u njihovu čast, ispaljen i vatromet.

19:50 - Srbija uvodi 3 nove, oštrije mere protiv korone: Uskoro nećete smeti ni do 8 uveče da budete napolju

Predsednik Srbije najavio je večeras da se od sutra u 8 ujutru zatvaraju svi granični prelazi za putnički drumski, železnički i rečni saobraćaj, da se od sutra u podne ukida unutrašnji putnički saobraćaj i da se policijski čas do vikenda proširuje.

19:42 - Prvi slučaj zaraze korona virusom u Svilajncu

Potvrđena je korona kod žene iz sela Kušiljeva u opštini Svilajnac, a koja je je pre dolaska u Kušiljevo boravila u Italiji, izjavio je večeras predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Milanović je dodao da je zarazu potvrdio Zavod za javno zdravlje u Chupriji, žena je kratko boravila na Infektivnom odljenju Opšte bolnice u Chupriji, a sada je prevezena u Institut za zarazne bolesti Klinickog centra u Kragujevcu.

19:40 Sedmi pacijent u Kliničkom centru Vojvodine je devojka iz Kikinde

Na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine danas je primljena devojka iz Kikinde kod koje je potvrđen korona virus.

- Ona je dobrog opšteg stanja - izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

18:08 - Obraćanje Vučića o novim merama Vlade Srbije

Vučić je rekao da od sutra u 8 ujutru se zatvaraju svi granični prelazi i da niko sem transportnih kamiona neće moći niko da uđe na teritoriju Srbije. 

Sutra se potpuno ukida i međugradski saobraćaj u 12 sati. Poslednji polasci međugradskih autobusa i vozova moraju da budu do 12 sati.

18:00 - Zaraženo još šestoro građana Srbije, ukupan broj se popeo na 103

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 19. marta 2020. godine testirani su uzorci 20 osoba od kojih je 6 pozitivno i 14 negativno na novi korona virus.

17:35 - Lepe vesti iz Subotice: Trenutno nema nijedne osobe zaražene korona virusom

 U Subotici trenutno nema nijedne zaražene osobe korona virusom.

- Svakodnevno komuniciramo sa svim službama, javnim ustanovama i javnim preduzećima i pratimo situaciju. U svakodnevnoj smo komunikaciji i sa školama, a nastava koja se realizuje po novim metodama dobro funkcioniše. Među decom nema bolesnih, nastavnici i odeljenske starešine u stalnom su kontaktu sa roditeljima i decom - saopštio je gradonačelnik Subotice i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Bogdan Laban

16:50 - Ovako izgleda objekat u Požarevcu za sve koji krše izolaciju: Čuvaće ih policija i zatvorska straža

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, obezbedila je tri posebna objekta u okviru Uprave u kojima će biti smeštene osobe koje prekrše meru samoizolacije, a koja im je određena od strane nadležnih institucija (Ministarstva zdravlja, Ministarstva poslova).

16:49 - Dozvole za kretanje tokom noći odobravaće MUP: Ovo je procedura

Privredni subjekti koji imaju potrebu da za angažovanjem zaposlenih u vreme zabrane kretanja od 20.00 časova do pet sati ujutru treba da se obrate Ministarstvu privrede, a ono će zahteve proslediti MUP-u.

Beograd, prazne ulice, korona virus, policijski čas Zahtev se podnosi na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), elektronskim putem - Foto: ATA Images

16:26 - Redukcija polazaka u gradskom prevozu večeras od 20 časova: Šta to znači za vas

Na svim gradskim linijama u Beogradu koje saobraćaju u okviru javnog linijskog prevoza, danas, 19. marta, biće održani svi poslednji polasci, u skladu sa redom vožnje koji je bio na snazi 18. marta.

16:12 - Er Srbija obustavlja prevoz putnika

Er Srbija je od danas privremeno obustavila prevoz putnika, zbog situacije izazvane globalnom pandemijom korona virusa, kao i privremenog obustavljanja međunarodnog putničkog saobraćaja.

U međuvremenu, svi resursi srpske nacionalne avio-kompanije stavljaju se na raspolaganje nadležnim državnim organima, kako bi bile obavljene sve aktivnosti u interesu Republike Srbije, saopštio je sprski avio-prevoznik.

16:00 - Zatvara se skijalište na Kopaoniku, centri Tornik i Stara planina

Prekida se, pre uobičajenog roka, rad sistema uspinjača prema odluci rukovodstva "Skijališta Srbije“, a shodno merama Vlade Srbije u vanrednom stanju. Takva odluka odnosi se i na centre Tornik i Stara planina.

15:30 - Lekari aplaudiraju građanima: Na podršku odgovorili snimcima iz bolnica od kojih podilazi jeza

Građani Srbije su sinoć u 20 časova po uzoru na građane sveta, od kojih se mnogi bore duže i iscrpnije sa pandemijom virusa Covid-19izašli na terase i aplaudirali medicinskom osoblju.

Lekari su se snimali i fotografisali, neki još juče, kako bi se zahvalili na podršci i uzvratili jednako lepim gestom.

15:00 - Na Košutnjaku prepuno ljudi, uprkos korona virusu

Preporuka građanima je da ostanu kod kuće, a školarcima da prate onlajn nastavu. Ipak, lepo vreme i danas je izmamilo Beograđane na izletišta.

Košutnjak je tako, javljaju naši čitaoci, i danas pun posetilaca.

14:45 - Traži se pritvor za sve u Srbiji koji prekrše meru samoizolacije

Ministarstvo pravde uputilo je danas pravosudnim organima u Srbiji preporuke za postupanje u slučajevima u kojima osobe ne poštuju mere samoizolacije.

14:16 - Novi brojevi telefona za putnike iz inostranstva koji treba da budu u izolaciji

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd otvorio je dodatne brojeve telefona samo za putnike iz međunarodnog saobraćaja sa rešenjem o stavljanju pod zdravstveni nadzor i u kućnu izolaciju.

Brojevi telefona koji su na raspolaganju su (064/850-30-62; 064/850-30-63; 064/850-30-64) i na raspolaganju su im od 8 do 15 sati.

13:45 - Predsednik Srbije u 18 časova saopštava nove mere Vlade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti danas u 18 časova, kada će saopštiti nove mere Vlade u borbi protiv širenja zaraze korona virusom. Posle današnje odluke o obustavljanju letova sa aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, rečeno je da će se razmatrati i mogućnost zatvaranja granica za drumski saobraćaj.

12:35 - Srbijom se širi lažni poziv da što pre sipate gorivo na pumpama jer će biti zatvorene

Srbijom se danas pronela lažna vest o zatvaranju benzinskih pumpi, a građani su upozoravali jedni druge kako bi trebalo da sipati gorivo na vreme, jer će uskoro biti zabranjeno točenje za fizička lica.

Međutim, potvrđeno je da ova informacija nije tačna, a goriva u Srbiji trenutno ima u dovoljnim količinama. Jedina promena odnosise na radno vreme, zbog vanrednog stanja, zbog čega će pumpe raditi skraćeno, kao i mnoge druge trgovine, pošte, banke i pijace.

- U skladu sa odlukama nadležnih institucija Republike Srbije povodom vanrednog stanja koje je na snazi u našoj zemlji, radno vreme NIS Petrol i Gazprom benzinskih stanica u narednim danima biće od 07 do 18 časova - kažu u kompaniji NIS.

12:25 - 87 prijava od uvođenja policijskog časa, bilo je i incidenata

Od vođenja policijskog časa u Srbiji podneseno je 87 prijava, što krivičnih, što prekršajnih, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Neki su privedeni, a nekima samo određena mera produžene samoizolacije zbog rizika da ne ugroze zdravje drugih ljudi.

11:35 - Grad obezbedio 173.000 paketa za najsiromašnije penzionere

Grad Beograd podeliće 173.000 paketa sa hranom i higijenskim sredstvima svim penzionerima čije su penzije manje od 30.000 dinara, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Beograd, Vanredno Stanje Foto: Nikola Tomić

Pakovanje će vršiti oko 600 volontera i trebaće nam desetak dana da završimo posao. Paketi će iz Štark arene biti distribuirani centrima za socijalni rad u gradskim opštinama grada Beograda koji će uz pomoć volontera dostavljati pakete penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara - objasnio je zamenik gradonačelnika.

11:00 - Formiran Krizni štab za pomoć srpskim državljanima koji se nalaze u inostranstvu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas formiran krizni Štab za pomoć ljudima koji se nalaze u inostranstvu i poručio da se spoljna politika trenutno svodi na borbu protiv korona virusa.

SRBIJA KORONA VANREDNO STANJE Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je na TV Prva ponovo apelovao na naše državljane u dijaspori da ne dolaze u Srbiju i objasnio da se pomoć kriznog štaba odnosi na hitne slučajeve.

10:30 - Prvi oboleli u Vranju sudija je Osnovnog suda u ovom gradu

Muškarac, star 63 godine, kod kog je u Vranju potvrđen prvi slučaj korona virusa, sudija je Osnovnog suda u ovom gradu. On je početkom marta boravio u Češkoj, te se pretpostavlja da je tokom puta "pokupio" virus.

10:05 - Novi respiratori stigli u Klinički centar Srbije

- U Klinički centar Srbije stigli su novi respiratori, švedske proizvodnje, koje smo dopremili iz Kaira - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u objavi na Instagramu.

09:30 - Danas se zatvara aerodrom "Nikola Tesla"

Aerodrom "Nikola Tesla" zatvara se danas od 12 časova za međunarodni saobraćaj i to je nova mera Vlade Srbije u borbi protiv širenja zaraze korona virusom. Još jedna mera koja se razmatra je zatvaranje granica za drumski saobraćaj, o čemu će razgovarati predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić..

8:40 - Produžen rok važenja parking karata za osobe sa invaliditetom

Skretarijat za socijalnu zaštitu Beograda, u saradnji sa JKP "Parking servis", produžio je rok važenja invalidske parking karte.

Reč je o kartama izdatim u "Parking servisu" na osnovu rešenja Sekretarijata za socijalnu zaštitu za 2019. godinu svim korisnicima prava na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta na javnim opštim parkiralištima na teritoriji glavnog grada.

8:00 - Korona virus potvrđen kod još 8 osoba: Ukupno u Srbiji obolelo 97

Virus korona je potvrđen kod još 8 osoba u Srbiji, tako da je ukupan broj obolelih porastao na 97, najnoviji su podaci Ministarstva zdravlja.

Posle odluke o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji cele Srbije , koja je stupila na snagu 15. marta uveče, zbog sprečavanja širenja korona virusa Vlada Srbije donela je nove pooštrene mere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jadno

    19. mart 2020 | 10:18

    Joj ovih "portparola" drzave kad pocnu komentarisati kao politicari,tipa "drzava je sve preduzela", " treba da se postuju mjere u skladu sa Zakonom"... tacno se vidi da po nalogu komentarišu,a otkriva ih i broj lajkova. Ne vrijedi vam to. Ispadate glupi.

  • Baki & Srki

    19. mart 2020 | 21:22

    Ziveo nas predsednik i zevela Srbija, hvala na svemu sto cini za nas i postujte ljudi preporuke dozovite se pameti.

  • Aca

    19. mart 2020 | 15:49

    Vucic se lavovski bori svaka cast a kao drugo mora se kao u Kini biti rigorozan hapsiti i mlatiti ko ne slusa!!!A kao trece Kina i Rusija su nam jedini pomogli pravi prijatrlji zivelo bratsvo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA