≫ 

Srbija uvodi 3 nove, oštrije mere protiv korone: Uskoro nećete smeti ni do 8 uveče da budete napolju

- Od sutra osim transportnih kamiona više niko ne može da uđe na teritoriju Srbije - rekao je Vučić u Palati Srbije

  • 23
KORONA VIRUS VOJVODINA Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Srbije najavio je večeras da se od sutra u 8 ujutru zatvaraju svi granični prelazi za putnički drumski, železnički i rečni saobraćaj, da se od sutra u podne ukida unutrašnji putnički saobraćaj i da se policijski čas do vikenda proširuje.

- Od sutra osim transportnih kamiona više niko ne može da uđe na teritoriju Srbije - rekao je Vučić u Palati Srbije.

Kaže da je od uvođenja vanrednog stanja u Srbiju ušlo 71.180 naših građana i da je to bio veliki problem zbog situacije sa korona virusom.

Kako je rekao, najveći broj njih je došao sa područja Nemačke, Italije, Francuske i Austrije, oko 95 odsto.

Kaže da su mnogi od njih koji su ušli u Srbiju veoma disciplinovani i dobri ljudi, od kojih će mnogi odlučiti da ostanu u Srbiji, jer im je naša zemlja pružila gostoprimstvo, za razliku od zemalja gde su bile, a koje im to nisu pružile. Naravno ima i izuzetaka, dodao je Vučić.

- Osim toga od sutra na snagu stupa potpuno ukidanje međugradskog, voznog i autobuskog saobraćaja - rekao je na konferenciji za medije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je najavio predsednik Srbije, do kraja ove nedelje znaće se koliko će biti produžena zabrana kretanja za sve stanovnike Srbije.

Pogledajte na linku objavljenom u petak, 20. marta koje su nove mere - kliknite ovde - Od subote 21. marta u 20 časova ukida se javni gradski prevoz, a od nedelje uveče zatvaraju se kafići, restorani, tržni centri.

Video: Od sutra niko sem transportnih kamiona ne može da uđe na teritoriju Republike Srbije

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA