≫ 

Marko je bio na mostu kad je devojčica pala u reku, skočio je za njom, a onda video još jedan život

Gimnazijalac ostao pribran, njegova drugarica Katarina pozvala Hitnu pomoć

  • 10
Marko Antić Foto: Printskrin Youtube/ RTV Santos Zrenjanin

Marko Antić, učenik Zrenjaninske gimnazije, juče je prisustvovao strašnom prizoru davljenja osmogodišnje devojčice. Međutim, zahvaljujući svojoj pribranosti, reagovao je kao pravi heroj i spasio jedan ljudski život.

- Sve je bilo strašno i jako se brzo odigralo. Drugarica i ja smo fotografisali ovaj most i odjednom smo čuli pad u vodu. Prvo svmo videli devojčicu koja se davi, ali pokušava da ispliva, a za njom je skočio odrastao čovek, skroz obučen i drugarica je odmah reagovala i zvala hitnu pomoć, a ja sam došao do obale i pokušao da ih dohvatim nekom granom - priča za RTV Santos Zrenjanin.

Zatim ih je, objašnjava mladi Marko, Begej odvukao na drugu stranu, a on je video dva ugrožena života i shvatio to kao znak da mora da reaguje.

Uskočio je, a malena davljenica i njen prvi spasilac već su bili, kako procenjuje na 5 metara od obale. Pomogao je da je izvuku na suvo.

- Bio sam pribran, okrenuo je na stranu. Pipnuo joj puls, vitalni signali su bili tu. Ostavili smo je tako neko vreme dok nije počela da diše, Hitna pomoć uskoro došla, ja se vratio, obukao... - pobraja šta se sve desilo od momenta uskakanja u reku.

Kasnije je saznao da je devojčica bila sa stricem, te da je on prvi skočio u vodu za njom, ali ne i pojedinosti o tome šta se tačno desilo.

Njegova drugarica Katarina Keteši i dan kasnije bila je uznemirena. San joj nije hteo na oči posle scena koje su se urezale. Umalo je omašila i broj telefona Hitne pomoći.

Kaže da je bodrila Marka da uskoči u vodu i pomogne, jer je shvatila da je spasenje dvoje ljudi u njihovim rukama.

Video: Čovek pod uticajem opijata upao u jezero tokom najhladnijeg dana ove godine u Čikagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    20. mart 2020 | 10:56

    Bog ga je poslao da bude na pravom mestu u pravo vreme! Anđeo spasilac male devojčice! Srećni su roditelji ovako divnog dečaka koji vraća veru u ljudsku dobrotu. Živ bio i svako dobro dečko

  • Djox

    20. mart 2020 | 10:15

    Heroj!!!

  • Ja

    20. mart 2020 | 10:07

    Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA