≫ 

2 nove mere: Sutra staje javni prevoz, u nedelju se zatvaraju ugostiteljski objekti i tržni centri

- Restriktivne mere koje su donete, donete su da bi se sačuvalo zdravlje nacije - navela je Brnabić

  • 6

Premijerka Ana Brnabić najavila je da se od sutra u 20 sati ukida javni prevoz u Srbiji do daljnjeg, dok se u nedelju zatvaraju restorani, kafići i tržni centri.

- Vlada će dodatno pooštriti mere zabrane kretanja. Od sutra u 20 sati prestaje javni gradski prevoz do daljnjeg, a od nedelje zatvaramo restorane, kafiće i tržne centre. U ovom trenutku opasnost je velika, pritisak na medicinske radnike ogroman - rekla je Brnabić na konferenciji za medije.

Ona je poručila da je na svima nama odgovornost da pokušamo da zaštitimo sebe, svoje najmilije i najbliže, porodice, komšije, lokalnu zajednicu… time što ćemo izlaziti što je manje moguće i poštovati preporuke.

Za što manje žrtava u ratu

- Restriktivne mere koje su donete, donete su da bi se sačuvalo zdravlje nacije, da bismo imali što manje žrtava u ovom ratu i da damo šansu zdravstvenom sistemu - rekla je Brnabić i dodala da se upravo zato pooštravaju mere zabrane kretanja.

Ona je navela da smo ušli u treću nedelju borbe protiv virusa korona, a da je iza nas najtežih 24 sata, ali i da je ispred nas verovatno još mnogo dana težih od ovog danas. Zamolila je poslodavce da imaju razumevanje za zaposlene.

Beograd, prazne ulice, korona virus, policijski čas Foto: ATA Images

- Neka im omoguće da rade od kuće, ako ne mogu, neka se obrate, da pokušamo da im obezbedimo prevoz. Niko neće da propadne ukoliko slabije posluje nekoliko nedelja. Hajde da se strpimo, da jedno vreme razmišljamo o ljudima i da pokušamo maksimalnu solidarnost - rekla je Brnabić.

Istakla je da će biti dozvoljena dostava hrane, zato što pored ukidanja javnog prevoza, putnički, automobilski, privatni, kao i taksi prevoz, može da funkcioniše.

Video: Pogledajte demonstrativni odlazak Ane Brnabic sa konferencije za medije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    20. mart 2020 | 20:27

    Niko nece da propadne ako slabije radi nekoliko nedelja...a drzava ce da propadne ako joj se ne plate porezi i ostalo par nedelja?

  • Grof

    20. mart 2020 | 20:26

    Mislim da je ugostitljske objekte je prvo trebalo da zatvorimo...

  • Goran Smiljković

    20. mart 2020 | 20:27

    Šta je sa prigradskim prevozom autobusom ? Postoje ljudi koji rade u zdravstvu npr. a ne žive u gradu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA