≫ 

"Šetaju preko dana, kaznite ih, necu da budem talac"

Policajci su opominjali starije sugrađane da šetnja nije dobrodošla, ali to očigledno nije bilo dovoljno

  • 9
Novi Beograd Foto: M. Beljan

Kako su, uprkos zabrani tokom vanrednog stanja, a zbog epidemije korona virusom, građani stariji od 65 godina šetali srpskim gradovima, obavljali kupovinu, izvodili unuke, Ljubomir Vučković se pobunio.

- Ko se to šeta i kome se upućuju molbe, a ima preko 65 godina, kad je obuhvaćen merama vanrednog stanja. Ako je već tako, primenite represivne mere. Neću da budem ničiji taoc! - napisao je na Tviteru Ljuba Vučković.

Istina, policajci su opominjali starije sugrađane da šetnja nije dobrodošla, a proteklih dana kontrola je i pooštrena.

Kako bi se olakšalo onim penzionerima kojima nema ko da donese potrebne namirnice, jedan broj prodavnica biće sutra, u periodu od 4 do 7 sati ujutro, otvoren baš za njih.

Apel je da ne odlaze u tu jutarnju kupovinu, ako baš ne moraju, i da ovaj izuzetak od zabrane ne shvate kao priliku da se prošetaju.

Video: Niko nema ispod 70 godina: Okupili se u dvorištu u Beogradu, pustili muziku i piju piće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    21. mart 2020 | 23:14

    Veći su problem ovi gastarbajteri koji su tamo živeli na parče hleba i paštetu, pa sad ovde izigravaju "Her Žiku" da ih selo vidi i banzaju i šire zarazu... Treba ih pozatvarati u karantine i naplaćivati odštetu za svakog zaraženog.

  • Miloš M

    21. mart 2020 | 22:28

    "Šetaju preko dana, kaznite ih, necu da budem talac..." - Neće ni oni da budu taoci šarlatana, hipohondara i paranoika...

  • Lepi

    22. mart 2020 | 07:02

    Bravo.Svi preko 65 moraju postupati po uredbi.Pekrsioci kazne.Ja licno postujem posto ne zelim da se neko pored mene oseca nesigurno I izdato.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA