≫ 

U Кlinički centar Vojvodine primljena dva nova pacijenta: Jedan je mlad

Ovde se trenutno 9 pacijenata leči od COVID-19

  • 2
Klinički centar Vojvodine Klinički centar Vojvodine / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na Кlinici za infektivne bolesti Кliničkog centra Vojvodine (КCV) leči se devet pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19. Кod dva pacijenta, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju, dok je opšte stanje preostalih obolelih pacijenata zadovoljavajuće. Кod svih pacijenata se sprovode 24-časovni monitoring i intenzivno lečenje.

Od dva nova pacijenta koja su primljena u КCV, jedna pacijentkinja je starije životne dobi, a drugi pacijent je mlađe životne dobi i on je u КCV premešten iz Opšte bolnice u Somboru.

Pacijent, ilustracija Dva pacijenta su na respiratorima Foto: Shutterstock

Na odeljenju somborske bolnice, na kojem je oboleli muškarac hospitalizovan, sprovedene su sve protokolom predviđene epidemiološke mere, a zdravstveni radnici koji su bili u kontaktu sa obolelim stavljeni su u izolaciju.

Somborska bolnica nastavlja sa radom u istom režimu rada kao i do sada, a građanima Zapadnobačkog okruga biće pružena sva neophodna medicinska zaštita i potpora.

Još jednom podsećamo na sve mere prevencije i apelujemo da ih se svi građani najstrožije pridržavaju: da održavaju ličnu higijenu i češće peru ruke sapunom i toplom vodom, da ne borave u zatvorenim prostorijama ukoliko u njima ima više od pet ljudi i da izbegavajte izlazak iz svojih domova, ukoliko nemaju opravdan razlog za to.

pranje ruku Lekari apeluju na građane da vode računa o ličnoj higijeni/ Foto: Pixabay.com

Građani koji imaju povišenu temperaturu, kašalj ili otežano disanje, treba da se telefonom jave odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi na svojoj teritoriji i da odmah sprovedu mere samoizolacije, kao i da striktno poštuju mere ograničenja kretanja, ukoliko im te mere propišu nadležne epidemiološke službe.

Sve zdravstvene ustanove u Vojvodini su na svojim sajtovima objavile brojeve telefona putem kojih građani mogu da komuniciraju sa svojim lekarima, a brojevi svih zdravstvenih ustanova dostupni su i na stranici Covid – 19, na oficijelnom sajtu Pokrajinske vlade.

Video: Pogledajte kako virus može lako da se proširi van bolnice: Vodite računa o higijeni ruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    22. mart 2020 | 12:20

    Kad su jednog vrlo uglednog intelektualca ruskog pitali jednom prilike isto o ovakvim teskim situacijama a on odgovara PROCI CE I OVO,jer u svakoj teskoj situaciji mnogo je vazna da kazemo kao mantra optimisticna koja ipak daje produzetak zivota bez obzira koja ga muka satera,tako PROCI CE I OVO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA