Minut ćutanja za preminulu koleginicu: Srpski lekari joj odaju počast, pacijenti pate za doktorkom

- Bila je jako prijatna osoba i posvećen lekar - kaže za Telegraf.rs Lj. K., pacijentkinja doktorke B. N. Lj., koja je juče preminula od korona virusa u KLC Niš

  • 7
Lekari,bolnica, koronavirus, lečenje Foto: Tanjug/AP

Sindikat lekara i farmaceuta pozvao je sve lekare u Srbiji da sutra u 10 sati minutom ćutanja odaju počast preminuloj koleginici B. N. Lj. (60) koja je juče u Kliničkom centru u Nišu preminula od korona virusa.

- Od COVID-a 19 juče je preminula doktorka B. N. LJ., specijalista ginekologije sa akušerstvom Doma zdravlja u Nišu. Neka joj je večna slava i pokoj duši. Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama – navedeno je u saopštenju ovog sindikata.

Doktorica je u Infektivnu kliniku primljena u teškom stanju i odmah je priljučena na respirator ali nije uspela da se izbori sa opakim virusom.

Prema rečima njenih poznanika, ona je je radila kao lekar u Prokuplju, a pre nekoliko godina je prešla u niški Dom zdravlja. Takođe, ginekološku praksu je obavljala i u jednoj privatnoj klinici.

Oni koji su je poznavali, a posebno njeni pacijenti, veoma su potreseni njenom smrću.

- Pre tri godine sam se iz Prokuplja preselila u Niš, znala sam je pa sam se odlučila da mi ona bude ginekolog. Bila je jako prijatna osoba i posvećen lekar. Bila je spremna da svakog sasluša i pomogne mu, da ga posavetuje i o stvarima koje nisu iz njene struke. Jutros sam iz medija saznala da je preminula i mnogo sam se potresla. Ovo je veliki gubitak za zdravstvo ali i za sve građane, jer je bila izuzetan stručnjak i dobar čovek – kaže Lj .K.,  jedna od pacijenata pokojne lekarke.

Ova doktorka je prva žrtva opasne zaraze u Nišu a četvrta u Srbiji. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da je doktorka preminula navodeći da je patila od dijabetesa.

Nesrećna žena se korona virusom zarazila od žene iz Lugana, koja je inficirala više osoba u Nišu.

Video: Vučić: Posle Beograda, Valjevo i Niš najveća žarišta korona virusa

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot

    25. mart 2020 | 15:08

    Slava joj!

  • 🍄

    25. mart 2020 | 15:15

    Ta iz Lugano čim pređe granicu u Srbiji odmah u pritvor! Suđenje po hitnom postupku i zatvor! To da li je znala ili ne zna samo ona! Ne razumem koju psihijatrijsku dijagnozu imaju ovi koji ji je brane! Alo, da li ne shvataju u kakvu muku je uvalila sve!

  • 11

    25. mart 2020 | 15:18

    A ti "doktore" Nestorovicu i dalje zbijaj sale na racun korona virusa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA