Već se nazire koji bi grad mogao biti četvrto najveće žarište u Srbiji obolelih od korona virusa

Najveće žarište trenutno je Beograd, potom Valjevo i Niš

  • 2
Klinički centar Vojvodine, pacijent

Foto: Google Street View, Shutterstock

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 14 pacijenata zaraženih korona virusom. Iako je to stanje nepromenjeno od juče, prema zvaničnom izveštaju i izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Novi Sad je potencijalno najugroženiji grad posle Beograda, Niša i Valjeva, kazao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

- Juče, do 15.00 časova, u AP Vojvodini imali smo 41 pacijenta zaraženog virusom korona, a od toga 22 pacijenta nalaze se u Novom Sadu. To znači dodatnu opreznost i socijalnu distancu za sve naše građane, jer samo ukoliko se svi budemo pridržavali mera prevencije i zaštite, prebrodićemo ovu epidemiološku krizu - naglasio je Mirović.

Dodao je da su na teritoriji AP Vojvodine obezbeđeni objekti koji služe za prihvat građana koji dolaze iz inostranstva. Od danas je u funkciji i odmaralište na Fruškoj gori "Letenka" za tu namenu, kao i kasarna u Somboru.

- Pomažemo svakodnevno manje razvijenim lokalnim samoupravama kako bi se obezbedile najosnovnije potrebe. Izdvojili smo 111 miliona dinara za 23 lokalne samouprave za pomoć penzionerima čija su mesečna primanja manja od 30.000 dinara. Ovaj vid pomoći realizovaće se i u drugim opštinama u AP Vojvodini - rekao je predsednik Mirović.

- U ovom trenutku, imamo i dragocenu pomoć Narodne Republike Kine. To je rezultat prijateljskih odnosa koje su izgradili predsednik Aleksandar Vučić i predsednik Si Đi Ping. Sutra će u Novom Sadu boraviti kineski stručnjaci koji će obići Klinički centar Vojvodine i druge ustanove i razgovarati sa našim ekspertima - naglasio je predsednik Mirović.

Video: 11 lekara i medicinskih sestara iz KC Niš zaraženo koronom: Vodili smo bitku za život koleginice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan

    26. mart 2020 | 11:43

    Pa zatvarajte gradove ako mora, ovako samo sirite paniku i narod bezi iz bg kuci u svoja sela i gradove, i tako ce u celoj Srbiji da se prosiri virus.

  • Djole

    26. mart 2020 | 12:51

    Sve zatvoriti. od 07 do 13 samo vreme ta nabavku. I drasticno kaznjavati sve sto se nepridrzava.... smanjiti i br taxi vozila na ulicama.... uvesti par i nepar za vreme ovog stanje. Pa ko prezivi pricace....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA