≫ 

Gde će se u Srbiji lečiti deca obolela od korona virusa?

Mlađi stanovnici Srbije biće smešteni u KBC "Dragiša Mišović"

  • 10

Lečenje dece, zaražene korona virusom, čija klinička slika bude zahtevala bolničku hospitalizaciju odvijaće se u pedijatrijskom delu KBC "Dr Dragiša Mišović". To je danas na konferenciji za novinare rekao Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike KCS.

- Zdravstveni sistem je od početka predvideo gde će biti smeštena deca koja imaju infekciju, koja zahtevaju lečenje, a to su pedijatrijski kapaciteti bolnice "Dragiša Mišović" - rekao je Stevanović.

On je napomenuo da se deca, ukoliko cela porodica oboli i bude imala lakšu kliničku sliku neće odvajati i biće smeštena zajedno u prostoru predviđenom za lakše slučajeve na Beogradskom sajmu, gde će biti privremena bolnica velikog kapaciteta.

U KBC "Dragiša Mišović" biće hospitalizovani teži slučajevi među decom, odnosno slučajevi koji budu zahtevali bolničko lečenje.

Stevanović je istakao da se nada da će brojevi obolelih ostati mali, jer na tom broju ne može da se uradi statistički presek. Mala deca i bebe nemaju tešku kliničku sliku, ali mogu da budu inficirani, ponovio je Stevanović.

U Republici Srbiji su do 15 časova 26. marta registrovana ukupno 457 potvrđena slučaja korona virusa, što je za 73 više nego juče. Od novih potvrđenih obolelih, 47 osoba je hospitalizovano.

Još jedna osoba je preminula, pa se broj žrtava popeo na sedam.

Video: Milošević: Trudnice nisu u riziku za teže forme bolesti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    26. mart 2020 | 16:05

    Zar niste rekli da deca ne oboljevaju od korone?

  • Milan

    26. mart 2020 | 17:47

    Odvajanje dece od roditelja je strašno, nemojte to da dozvolite, neka naši u vladi smisle načine kako da se deca ne odvajaju od roditelja! Odmah se setim mog dede kojeg su nasilno odvojili od roditelja u 2. Svetskom ratu kada su ih odveli u logor i nikada ih više nije video 😢😢😢 Molimo Vas da ne dozvolite tako nešto!

  • Mrgud

    26. mart 2020 | 18:31

    Vucarali ste decu po parkovima, po prodavnicama, tržnim centrima, puštali li ih da trčkaraju bez nadzora, sada kuknjava. Na sva usta smo kukali, opominjali, molili da ih ne izvodite napolje! Nek nam je Bog u pomoći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA