Šarčević otkrio da li đaci mogu biti ocenjivani dok traje nastava na daljinu

Ministar je poslao poruku i nastavnicima da ne preteruju sa zahtevima kad je reč o programu i učenju

  • 8
Moja škola, ministarstvo RTS Foto: RTS

"Ðaci nisu preopterećeni programom učenja na daljinu koji ide na kanalima Javnog servisa", izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević i poručio učiteljiam i nastavnicima, koji su u komunikaciji sa svojim učenicima, da oni nađu meru i da "ne preteruju" u zahtevima, prenosi Tanjug.

Ministar je uporedio redovan rad učenika petog razreda u školi sa radom ispred malog ekrana, te kaže da su petaci imali u proseku po pet časova dnevno, što znači da su provodili po četiri sata u školi, a da sada provode sat i po dnevno ispred TV-a.

- Samo te cifre kada uporedite vidite da to nije baš tako (da deca nisu preopterećena). Ako je nešto bilo prebrzo, mislim da svako može da ode na RTS planetu, polako da pregleda i uradi svoje. Nismo išli čas za časom, ostavili smo pet, šest minuta između časova - rekao je ministar za Tanjug.

Šarčević je poručio nastavnicima, koji prate svoje učenike, da budu odmereni, da ne preteruju sa zahtevima i da zajedno sa pedagoško- psihološkom službom procene nivo opterećenosti učenika.

- Nemojte da preterujete sa zahtevima kod dece, da pokažete sada sve što niste radili ni u normalnim okolnostima. Nedeljna opterećenost učenika nije samo fond časova, već i broj metodskih jedinica koje se obrađuje - rekao je Šarčević.

Dodaje da dobija pitanja od nastavnika da li mogu da ocenjuju očenike.

"Naravno da mogu da ocenjuju", kaže ministar i dodao da su na "ispitu" sada svi, da se vidi koliko nam je do znanja stalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Е

    27. mart 2020 | 16:11

    Мој министре, да буду растетећени, зато им укинусте пролећни распуст, и уведосте радне суботе у Војводини. Због растерећења јел?

  • Biljana

    27. mart 2020 | 13:34

    Ministre petaci ništa ne vide šta piše na pametnim tablama od prejake svetlosti i velike razdaljine kamere. Samo se zadaci kada nastavnici pišu bolje vide jer kamera priđe ali tekst se uopšte ne vidi. Pa bih Vas zamolila da malo reagujete ako vidite ovaj komentar. Pozdrav

  • Daki

    27. mart 2020 | 13:31

    A ko nema tv,kompjuter,lap top ,ŝta će jadan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA