≫ 

Počeli TV časovi i za srednjoškolce, objavljen raspored: Na ovim mestima treba da slušaju lekcije

U odeljku "Moja škola" na RTS Planeti nalazi nasnimljen sadržaj svih nastavnih jedinica kako za osnovce, tako i za srednjoškolce

  • 1
UCENJE DALJINA SARCEVIC, na daljinu, online nastava Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nakon učenika osnovnih škola i učenici gimnazija i srednjih stručnih škola u Republici Srbiji od juče mogu da prate onlajn nastavu na platformi RTS Planeta.

Sadržaj nastave za srednjoškolce je takođe dostupan na adresi www.rtsplaneta.rs, kao i na novootvorenoj adresi www.mojaskola.rtsplaneta.rs i omogućava da se direktno ili odloženo prati do 72 sata. U odeljku "Moja škola" na RTS Planeti nalazi nasnimljen sadržaj svih nastavnih jedinica kako za osnovce, tako i za srednjoškolce.

Na internet sajtu www.rasporednastave.gov.rs, nalazi se raspored nastave za osnovno obrazovanje (I-VIII razred), gimnazije i srednje stručne škole.

UCENJE DALJINA SARCEVIC, na daljinu, online nastava Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Pored RTS3 i RTS Planete koji obezbeđuju jednosmernu komunikaciju, Vlada Srbije je uspostavila i interaktivnu platformu "Moja škola", koja je dostupna na adresi www.mojaskola.gov.rs i namenjena je i nastavnicima i učenicima.

Dodatni sadržaji za nastavu, testovi i dodatni materijal, bilo da se radi o zadacima ili materijalima za svaku nastavnu jedinicu, postavlja se na ovoj platformi.

Kao podrška građanima oko učenja na daljinu dostupan je i kontakt centar na broj 011/73-50-557, 24 sata dnevno sa nasnimljeni informacijama, dok su operateri dostupni od 8 do 18 časova i Vajber zajednica "Moja škola" https://vb.me/MojaSkola.

Video: Korona virus zatvorio škole u Šangaju: Ovako izgledaju onlajn časovi u Kini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki Tamo

    19. mart 2020 | 13:43

    Za srednjoskolce časovi idu na SBB kanalima od 600 pa nadalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA