≫ 

Zašto se na rezultate čeka 5 dana, da li Srbija ima dovoljno testova za koronu i soba u bolnicama?

Ne čeka se odgovor zato što ne može pre toga da se dobije. Bolje, očigledno ne može, ali se radi na tome - rekao je Kon

  • 55

Epidemiolog Predrag Kon na današnjoj konferenciji je objasnio zbog čega lica koja su testirana na korona virus u Srbiji čekaju 5 dana i objasnio da li taj proces može da se završi brže.

- Ne čeka se odgovor zato što ne može pre toga da se dobije. Bolje, očigledno ne može, ali se radi na tome. Nema izbegavanja, znamo za taj problem, treba otvoriti čitavu jednu ustanovu gde bi sedeli pacijenti. A pacijenti iz te ustanove nemaju gde da se isele da bi se lečile. Što se testova tiče, imamo ih, samo treba da se dobro organizujemo. - rekao je on i dodao da je to bila tema sastanka virusologa sa Kriznim štabom i da se čeka da to "zagušenje popusti".

- Jedna stvar su testovi, a druga da uradite sve kako bi se rezultati dobili ranije - rekao je on.

Na konstataciju da je na Infektivnoj klinici u Beogradu bilo slučajeva da lica kojima su urađeni testovi i čekaju rezultate, leže u sobama sa onima kod kojih je virus već potvrđen, epidemiolog Kon je objasnio da u Srbiji nema registrovan nijedan slučaj da je na taj način bilo ko zaražen.

- U bolnicama su preduzete sve mere, pacijenti leže na propisanoj udaljenosti i zaštićeni su - objasnio je on.

Video: U Srbiji od korona virusa obolela 741 osoba: Potvrđena nova 82 slučaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa D

    29. mart 2020 | 16:25

    Cuvena recenica koju ovde mnogi koriste "zdravsto je puklo" u Spaniji i Italiji kod nas ocigledno ne pije vodu,jer kod nas sve funkcionise perfektno.Pa i pre ovoga si cekao za preglede po pola godine i sad odjednom sve KAO radi kao sat...nemoj da se lazemo.Nemamo testove,nemamo lekove,rukavice,maske su preskupe za jednokratnu upotrebu a i nema ih,tako da samo Bog moze da nas spasi,a uz sve to se ponasamo kao idioti!

  • Cat

    29. mart 2020 | 16:04

    Na pitanje novina dr.Konu...da su neke zemlje vratile Kini testove,jer nisu sigurni tj ispitani..a mi te testove sad uzimamo od Kine.....NISTA NIJE REKAO ,IZBEGAO ODGOVOR

  • :/

    29. mart 2020 | 16:03

    Jel ovo znaci da su danasnji rezultati oni uzeti pre 5 dana?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA