• 1

Muškarac na respiratoru u Kragujevcu: Sumnja se da je virus dobio od montera iz Italije i Španije

Evidentirane su sve osobe sa kojima je bio u kontaktu i 29 osoba, uključujući i njihove porodice, dobiće danas rešenje o kućnoj izolaciji

  • 1
Klinicki centar Kragujevac

Foto: Marko Jovanović

Za osobu iz Gornjeg Milanovca koje se nalazi na respiratoru u KBC-u Kragujevac juče popodne stigli su rezultati testiranja na Covid 19, čime je potvrđeno prisustvo korona virusa.

U skladu sa tim, evidentirane su sve osobe sa kojima je lice bilo u kontaktu i 29 osoba, uključujući i njihove porodice, dobiće danas rešenje o kućnoj izolaciji. Nadležni se nadaju da će preduzete mere umanjiti posledice.

- Ono što još uvek analiziramo je kako je zaraza došla do tog lica. Negde smo na tragu da su u toj kompaniji u kojoj je lice zaposleno do 15. marta bili prisutni monteri mašina iz Italije i Španije i vrlo je moguće, mada to ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo, da je zaraza stigla sa te strane - rekao je predsednik Opštine Dejan Kovačević.

Nadležni kažu da je muškarac koristio zaštitnu opremu, masku i rukavice, i da se od trenutka kada je napustio posao zbog visoke temperature, strogo pridržavao svih preporučenih zaštitnih mera.

- Mi ćemo nastaviti da pratimo stanje ovih 29 osoba koje su izolaciji i stanje njihovih porodica, u skaldu sa procedurama našeg Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Čačak, i vršićemo testiranja tih osoba na virus Kovid 19 - dodao je Kovačević.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Od korone u Srbiji preminulo 16 lica, 785 zaraženo: Nov presek stanja u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima