≫ 

Američki mediji pišu o gnevu Srba zbog zabrane šetanja pasa: "Srbija uvela neke od najoštrijih mera"

Američka agencija AP objavila je vest o nezadovoljstvu vlasnika pasa koji zbog policijskog časa ne mogu da prošetaju svoje ljubimce

  • 70
BEOGRAD ZABRANA KRETANJA LJUBIMCI ŠETNJA PAS Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vlasnici kućnih ljubimaca u Srbiji gnevni su zbog odluke Vlade Srbije da zabrani šetnju ljudima sa psima tokom policijskog časa, uvedenog da bi se sprečilo širenje novog korona virusa, piše američka novinska agencija AP.

Ljutiti vlasnici pasa preplavili su društvene mreže, upozorivši da bi ta zabrana mogla da našteti zdravlju njihovih pasa i izazove frustraciju i ljudi i životinja.

Veterinar Nenad Milojković rekao je za AP da je zaštita prava životinja "test za društvo tokom teških vremena, kao što je epidemija". Rekao je da preskakanje večernje šetnje može pogoršati stanje pasa sa mokraćnim problemima i "pogoršati osnovne higijenske uslove u domovima ljudi".

Američki mediji Printskrin: The Washington times

Vlada Srbije u subotu je odlučila da ukine prethodno uvedenu 20-minutnu opštu dozvolu vlasnicima pasa da ih izvedu i prošetaju, u periodu od 20 do 21 čas.

Srbija je, navodi AP, uvela neke od najoštrijih mera u Evropi protiv širenja novog virusa korona, uključujući potpunu zabranu kretanja ljudima starijim od 65 godina i policijski čas od 17 do 5 časa ujutro.

Takođe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će, ukoliko se pojedini građani i dalje ne budu pridržavali mera zaštite i nastave da izlaze napolje i druže se, predložiti da se uvede 24-časovni policijski čas.

Američki mediji Printskrin: Boston.com

Vest agencije AP preneli su i drugi američki mediji. Tako je danas jedna od njihovih tema upravo "bes vlasnika pasa zbog odluke o šetnji kućnih ljubimaca".

Šetnja pasa među najvažnijim vestima

"The Washington times", "Boston", "LasVegasSun" i drugi mediji pažnju posvećuju vlasnicima pasa i njihovom "besu" zbog odluke Vlade Srbije da im u cilju borbe protiv širenja epidemije korona virusa "zabrani čak i kratku šetnju ljubimaca tokom večernjeg policijskog sata".

Američki mediji Printskrin: Las Vegas Sun

Portal tih dnevnih novina iz Las Vegasa koje izlaze od 1909. godine priču o vlasnicima pasa u Srbiji čak donosi u dnevnom preseku vesti o situaciji po pitanju korona virusa, kako u SAD tako i svetu, i to na četvrtom mestu, posle broja umrlih u Španiji, merema Borisa Džonsona, i stanja u Norveškoj.

Video: Građani iskoristili priliku da protegnu noge i prošetaju ljubimce za vreme policijskog časa

(Telegraf.rs/Beta/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    30. mart 2020 | 18:17

    Konacno ce vlasnici pasa morati da pociste kada im se pas uvece olaksa na sred dnevne sobe. Mnogima ce to biti prvi put da pociste

  • dragan

    30. mart 2020 | 18:04

    Stvarno pretjerano teške mjere narode a u 🇸🇪normalan život nismo mi valjda mi najpametni.

  • Zd

    30. mart 2020 | 17:59

    Sta god oni kazu samo radi kontra i to je dobro za nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA