≫ 

Dr Darija Kisić Tepavčević odgovorila zašto nam je Krizni štab slao cirkularni SMS kao upozorenje

Kisić je rekla da cilj ove poruke nije bio da se širi panika, već da se spreči dalje širenje infekcije korona virusa u Srbiji

  • 82

Na redovnoj konferenciji povodom izveštavanja o situaciji vezanoj za epidemiju korona virusa u Srbiji, dr Darija Kisić Tepavčević odgovorila je na pitanje šta je bio cilj cirkularne poruke koja je sinoć poslata korisnicima jedne mobilne mreže, poslata kao upozorenje da se ostane kod kuće i da se Srbija bliži italijanskom i španskom scenariju. 

Kisić je rekla da cilj ove poruke nije bio da se širi panika, već da se spreči dalje širenje infekcije korona virusa u Srbiji. 

- Sigurno nije cilj nijednog našeg obraćanja da se širi panika već da se spreči dalje širenje infekcije. Krizni štab u dogovoru sa mobilnim operaterima je poslao poruku da bi se došlo i do onih koji nemaju internet, ne gledaju televizor i ne prate druge kanale informisanja, već samo na ovaj način mogu da budu obavešteni - rekla je doktorka.

Podsećamo, sinoć i danas na brojeve mobilnih telefona građana Srbije počele su da stižu upozoravajuće sms poruke.

Kako je navedeno, "situacija je dramatična, približavamo se scenariju iz Italije i Španije, molimo vas da ostanete kod kuće", u potpisu Krizni štab za suzbijanje zarane bolesti Covid 19.

SMS poruka, korona virus Foto: Telegraf

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    1. april 2020 | 16:19

    Dragi lekari ,ako toliko brinete o mom zdravlju sada kada je imunitet najbitniji imam pitanje za vas .Sta se desava sa mojim imunitetom ako sam non stop u kuci,fizicka aktivnost mi je svedena na nulu,ako svakodnevno pretite i panicite ,ako na par smrtnih slucajeva pretite 24h zabranom kretanja ? Saljete poruke smrtovnice .Osecam enormni stres i tenziju .Sta ste uradili mom imunitetu ,unistili ga ,i nisam samo predisponirana sada na virus vec i na proliferaciju abnormalnih celija,neko novo autoimuno oboljenje, pa i kad prodje sve ovo zahvalicu vam za neko novo oboljenje koje necete objaviti .Sto je najgore ni do lekara necu moci da dodjem .Minimum dva meseca tenzije i pretnji ,panike i straha su neizmerno toksicne nokse koje cemo tek osetiti bice posla i za psihijatre .Pitam Vas koji je broj umrlih prosle godine od sezonskog gripa ljudi koji su vec imali primarnih hronicnih oboljenja ? Pojasnite nam hladnocu Svedske i lazne snimke Italije ? I hocu li dobiti sto evra da cutim ? Hvala vam .Plata moja nije na zemlji .

  • hekata

    1. april 2020 | 16:02

    Ne znam kako neko sme da mi šalje sms poruke ako ja to ne zelim? Čisto iživljavanje. Izbacila sam tv iz kuće da ih ne gledam, da li treba i mobilni da bacim?

  • Ivan

    1. april 2020 | 16:18

    Sklonite ih vise sa TV-a ne mogu vise da slusam bombardovanje o zarazenima i mrtvima. Dal moramo ili ne moramo da nosimo maske, rukavice, kako da peremo ruke i kako da sedimo kod kuce a namirnice ce nam dolaziti same. Svaki dan kontradiktorne informacije. Bacicu televizor kroz prozor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA