≫ 

Tajna srpskog grada koji nema ni jednog jedinog zaraženog korona virusom

U Srbiji je virusom korona trenutno inficirano više od 1.000 osoba, u ovom gradu nijedan slučaj. Da li je u pitanju južnokorejska disciplina?

  • 39
Kosjerić, nema zaraženih, koronavirus, Srbija Foto: Rina.rs

U Srbiji je virusom korona trenutno inficirano više od 1.000 osoba, u Zlatiborskom okrugu potvrđeno je 11 slučajeva, a Valjevo je takođe jedno od žarišta, međutim, opština Kosjerić koja se nalazi na pola puta između Valjeva i Užica i dalje nema nijednog zaraženog!

Ovo mesto uspešno odoleva nevidljivom neprijatelju i zato se može reći da je trenutno poput italijanskog gradića Ferera Erbonjone, koji iako se nalazi u srcu Lombardije, nema nijedan potvrđen slučaj zaraze.

- Građani su veoma disciplinovani, na ulicama se retko ko može videti, i ako izađu nose maske i rukavice. Za sve vreme trajanja  policijskog časa nije evidentirano nijedno kršenje, niti je napisina nijedna prijava. Prema preporukama ZZJZ vršimo dezinfekciju  javnih površina i stambenih zgrada hipohloridom - izjavio je za RINU, Žarko Đokić predsednik opštine Kosjerić.

Prema njegovim rečima, u samoizolaciji trenutno se nalazi 56 osoba, jer su se vratile sa putovanja i policija ih proverava tri puta dnevno, za sada su postojala samo tri sumnjiva slučaja i kod njih je rezultat testa bio negativan.

Pogledajte da li ima gužvi u Kosjeriću, kao što ih ima u Beogradu (koji je žarište):

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    2. april 2020 | 12:45

    Pa narod kulturan i disciplinovan nije kao u drugim mestima

  • Гаги

    2. april 2020 | 12:42

    Нико не помиње општину Шид. А граничимо са ХР, као и са свим мигрантима који су ту.

  • Urke

    2. april 2020 | 13:23

    Tamo virus truje dim iz cementare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA