≫ 

Najmlađi pacijent u privremenoj bolnici ima 27 godina: Trenutno 19 zaraženih iz dva grada u "Čairu"

U halu „Čair“ prvo je primljeno troje kineskih državljana koji žive u Nišu

  • 0
Aleksandar Vulin, hala Čair Foto: mod.gov.rs

U hali "Čair" od subote, kada je postala privremena bolnica u Nišu i počela sa prijemom osoba zaraženih koronom, zbrinuto je 19 osoba sa lakšom ili asimptomatskom kliničkom slikom.

- Radi se o 11 muškaraca i osam žena, najstariji pacijent je 1950. a najmlađi 1993. godište. Osim Nišlija, ovde su smešteni i Kruševljani s obzirom na to da je niški Klinički centar referentna ustanova i za ovaj grad. U toku su testiranja a svi pacijenti su pod stalnim zdravstvenim nadzorom – saopštio je dr Goran Stanojević, koordinator privremene bolnice, inače pomoćnik direktora niškog Kliničkog centra.

On je kazao da će njihovo lečenje trajati sve dok dva testa u rasponu od 48 sati ne pokažu da su negativni na COVID 19.

- U halu „Čair“ prvo je stiglo troje kineskih državljana koji žive u Nišu, a za koje je testiranjem na Infektivnoj klinici ustanovljeno da su pozitivni.

Vojska Srbije obezbedila je 256 postelja u hali „Čair“ a pacijentima će na raspolaganju biti i mnogi sadržaji koji će im omogućiti da dane u izolaciji lakše provedu kao što su biblioteka i besplatan internet.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je nedavno boravio u Nišu povodom završetka radova u hali „Čair“, saopštio je da je spremno još 280 kreveta u drugim halama u Nišu, te da je Vojska Srbije spremna da u skladu sa procenama Kriznog štaba grada Niša, stavi na raspolaganje i svoje kapacitete.

Privremenu bolnicu obezbeđuju pripadnici Vojske Srbije.

Video: Postavljeni kreveti u Čairu: Pogledajte gde će biti smešteno 1.000 osoba

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA