≫ 

Liturgija u dvorištu crkve na Bežaniji, uprkos dogovoru Vučića i patrijarha

Sveštenik je sa razglasa pozvao okupljene da jedan po jedan uđu u crkvu ukoliko to žele i celivaju centralnu ikonu

  • 32
Liturgija u dvorištu crkve, Crkva Svetog Đorđa na Bežaniji Printskrin: n1info.com

Uprkos dogovoru patrijarha Irineja i predsednika Aleksandra Vučića i izjave da Crkva poštuje preporuke Vlade, u crkvi Svetog Đorđa na Bežaniji u Beogradu jutros su se okupili vernici na liturgiji u dvorištu.

Sveštenik je sa razglasa pozvao okupljene da jedan po jedan uđu u crkvu ukoliko to žele i celivaju centralnu ikonu, ne i sve druge, prenosi televizija N1.

Nekoliko desetina građana viđeno je u porti crkve tokom liturgije, da bi se po završetku, najveći deo mirno udaljio. Bilo je vidljivo i da dosta vernika ne nosi maske, dok je jedan deo poslušao govor i zatim prišao da celiva ikonu.

Podsetimo, predsednik Vučić razgovarao je juče telefonom sa patrijarhom srpskim Irinejem, a u zajedničkom saopštenju izdatom nakon razgovora, navedeno je da Vučić razume potrebu crkve i naroda da proslave najveći hrišćanski praznik Uskrs, ali da neće biti ukidana zabrana kretanja tokom uskršnjih praznika.

Dodao je da je patrijarh Irinej rekao da je Crkva i do sada poštovala i poštuje propisane mere i preporuke Vlade Srbije u vezi sa epidemijom koronavirusa.

Video: Patrijarh Kiril: Dok ne dobijete moj blagoslov ne dolazite u hramove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I

    16. april 2020 | 16:25

    И моја жена после због таквих остаје да ради у болници по 24 сата и оставља кући троје мале деце!

  • Dsmnjan

    16. april 2020 | 15:10

    Gdd su polcija i vojska sta rade vulin i stefanovc. Stavljajte ver ike u zat or pa neka lnube pkpadiju

  • FANTOM

    16. april 2020 | 15:42

    Vreme je da državni aparat ostavi crkvi njen uticaj na narodne mase. Ko hoće u crkvu neka ide a ko neće njegova stvar. Ostavite narodu da pokaže svoj stepen obrazovanja i kulture pa nek ide život. I onako smo rođeni da jednog dana umiremo. Ništa jednostavno nego rodiš se bez tvog pristanka, upišu te u veru koju oni hoće a tebe ne pitaju, čitav životni vek podkipljujute kako bi što pre na stomaku osetio dva kubika ilovače u zatvorenom prostoru lepo obučen i beo kao kreč i sve to u 0,5 m kubnih. Vernici , pravac na liturgije i ko šiša ateiste , poljubiti četiri put ikonu ,malo je obalaviti a možda i ko kihne i nek ide život, zašto ne ,pa nismo mi mačke da imamo sedam života, kažu. A groblja sve punija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA