"Migranti će biti 24 časa zatvoreni u svojim kampovima, dokle god se ne donese druga odluka"

Do tada, Vojska Srbije čuvaće mir i bezbednost svakoga građanina ove zemlje i neće oklevati da upotrebi sve što je na raspolaganju u skladu sa zakonom i pravilima službe, kazao je Vulin

  • 3
Ministar Vulin u Adaševcima Foto: Mod.gov.rs

Migranti će biti 24 časa zatvoreni u svojim kampovima, dokle god se ne donese druga odluka, a ona će biti doneta na osnovu odluke nadležnih zdravstvenih vlasti. Do tada, Vojska Srbije čuvaće mir i bezbednost svakoga građanina ove zemlje i neće oklevati da upotrebi sve što je na raspolaganju u skladu sa zakonom i pravilima službe – rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je danas obišao pripadnike Vojske Srbije angažovane na zadacima obezbeđenja centra za prihvat migranata u Adaševcima.

Ministar Vulin u Adaševcima Foto: Mod.gov.rs

Kako je kazao, pored svih svojih redovnih obaveza Vojska Srbije u vanrednom stanju obezbeđuje i 20 prihvatnih kampova i centara za smeštaj migranata.

- Više od 8.000 migranata nalazi se u našoj zemlji i za njih važi režim 24-časovnog zatvaranja u migrantske kampove. Imali smo, na žalost, nekoliko incidenata. Juče se desio poslednji, kada je grupa migranata pokušala da beži. Vojska Srbije i njeni pripadnici postupili su u skladu sa zakonom, u skladu sa pravilima službe. Niko nije povređen, ali je jasno stavljeno do znanja da bilo ko, ko pokuša da naruši red i ne poštuje zakon, biće zaustavljen odgovarajućom primenom sile – poručio je ministar Vulin.

On je istakao da se Vojska Srbije ponaša humano i odgovorno, iznad svega poštujući zakon, pravila službe i vodeći računa da se ni na koji način ne naruši stanje u kampovima niti bilo ko od građana Srbije dovede u bilo kakvu opasnost.

Više incidenata ovog meseca

Podsećanja radi, migranti su početkom ovog meseca napravili nekoliko incidenata u prihvatnim centrima u kojima su smešteni.

Naime, 5. aprila došlo je do masovne tuče u prihvatnom centru u Obrenovcu. Kako je tada ispričao predsednik opštine Miroslav Čučković, došlo je do svađe migranata koji su tek smešten u centar sa starosedeocima.Oni su potom nasrnuli i na 12 radnika Komesarijata i polupali ambulantu i druge prostorije u centru. Njih 30 je tada uhapšeno.

Sledeći večeri, sličan incident se dogodio i u prihvatnom centru u Krnjači. Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je u centru za migrante Krnjača vojnik ispalio tri hica u vazduh kao upozorenje kada je veća grupa migranata pokušala da pobegne, posle čega su se oni povukli.

Video: Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Prihvatni centar u Obrenovcu

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neloo

    20. april 2020 | 20:04

    Ne vidim razlog za.izlazak iz kampa uopste.....sta imaju da traze van kampa? Ne vezano za vanrednu situaciju....cuj humanost za ljude koji prete naciji.....ХРИСТОС ВАСКРСЕ!!!

  • SRB IN

    20. april 2020 | 21:12

    Oni bez obzira na virus nema šta da traže van prihvatnog centra. Šta će na ulici? Ima da budu pod ključem dok im se ne reši status oko ulaska u EU. Kad to čuju ostali niko više neće ući u Srbiju. Nema kampovanja po parkovima i uništavanja imovine građana Srbije.

  • Miki

    20. april 2020 | 23:13

    Ja koliko znam Srbija ih nije bombardovala tamo u Siriji, Iraku i ostalim tim delovima. Saljite ih dalje u eu, nije njima mesto kod nas nego kod onih koji su odgovorni za ovakvu njihovu sudbinu!!!!!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA