≫ 

Gojković: Dao bih ceo budžet Srbije da se spasi samo jedan ljudski život

U Srbiji je u poslednja 24 sata preminulo još 7 pacijenata

  • 26
Konferencija Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Odgovarajući na pitanje koliko je resursa Republika Srbija uložila do sad u borbu protiv korona virusa, doktor Zoran Gojković odgovorio je da bi ceo budžet Srbije dao da se spasi samo jedan ljudski život. 

- Ljudski život nema cenu, džaba svi novci ovog sveta ukoliko nemamo ljude koji će da žive, rade i privređuju. Ceo budžet bih dao za samo jedan ljudski život. Jedan - naglasio je Gojković.

On se potom osvrnuo i na opremu koju nose zdravstveni radnici.

- Svi zdravstveni radnici u Srbiji imaju obezbeđenu ličnu opremu, vezano za poslove koje obavljaju. Ne znači da treba da obučemo 120.000 zaposlednih u skafandere i da pokažemo da opremu imamo. To se jasno vidi na osnovu broja zdravstvenih radnika koji su oboleli jer je apsolutno normalno da zdravstveni radnici, pošto su prvi na udaru i dolaze u kontakt sa bolesnicima, da jedan deo njih bude inficiran virusom. Ali, svi oni imaju adekvatnu zaštitu vezano za deo sitema u kom rade - istakao je doktor Gojković.

Profesor Gojković je danas prokomentarisao i napise da je Klinički centar nespreman dočekao epidemiju korona virusa i da nema opremu.

Kretanje broja obolelih od korona virusa, grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

- To me podseća na ono za šta nisam hteo da se hvatam, ali ću ipak reći. To je kao da vam dođe neko i kaže da je srušen most u Novom Sadu. Uplaše se ljudi, odu i vide da mosta ima. Onda ide nova priča, kako tog mosta nije bilo pre tri dana, pa ide sledeća zamena teza u kojoj nam kažu "vi ne biste napravili most da vam mi nismo to rekli". Nemojmo unositi zabune, to više nikome nije zabavno.

- Naše firme rade na proizvodnji zaštitne opreme i radiće sve više. Srbija ima kapaciteta da sama proizvede jedan veliki deo zaštitne opreme i snabde svoje građanstvo - dodao je Gojković.

Zaraženo ukupno 7.779 ljudi

Od poslednjeg izveštaja do danas u 15 časova testirani su uzorci 5.051 osoba, od kojih je 296 bilo pozitivno na prisustvo korona virusa.

Preminulo je još sedam pacijenata, i do sada je ukupno preminula 151 osoba.

Na respiratorima je 91 pacijent.

Video: Zoran Gojković: Iza nas je najteža noć, Negotin novo žarište, Niš pod kontorlom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    25. april 2020 | 17:07

    Super, gde ste onda kada decu lecimo sms porukama? Potrebno je 2 miliona evra da se devojcici spasi zivot, gde ste sada?

  • Pitanje

    25. april 2020 | 17:18

    Zasto se onda deca lece SMS-om?

  • Kodiaq

    25. april 2020 | 17:27

    Daj ti svoju kuću i svoju platu a ne da daješ nešto što nije tvoje! Ja hoću mojih 100 ojra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA