≫ 

Da li Vlasotince postaje novo žarište korona virusa? Broj zaraženih se udvostručio za 3 dana

Vlasotince je tražilo da se za ovu opštinu odloži primena relaksiranih mera

  • 3

U poslednja tri dana u Vlasotincu se pogoršala epidemiološka situacija, s obzirom na to da se broj novozaraženih udvostručio, kaže za Tanjug zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince Boško Stančić i dodaje da to mesto postaje novo žarište.

Zbog takve situacije, Štab je uputio zahtev republičkom Kriznom štabu da se formira poseban štab za opštinu Vlasotince i da se odloži primena relaksiranih mera koje su počele danas bar za 10 dana na području te opštine.

Vlasotince je poštovalo uredbu Vlade Srbije, te su frizerski i kozmetički saloni, teretane i zatvorene pijace počele danas sa radom, ali će u zavisnosti od odgovora vlade možda tu odluku promeniti.

- Vlasotnice postaje jedno od žarišta virusa korona u Srbiji, s obzirom na to da ima nepunih 30.000 stanovnika, a 72 zaražena. U poslednja tri dana od 36 zaraženih cifra se popela na 72, što znači da se udvostručio - rekao je Stančić.

Očekuju da će se taj broj u narednim danima još više povećati, pošto će se testirati više od 70 ljudi.

- Mi očekujemo da ćemo u toku dana dobiti odgovor na naš dopis i da će odgovor biti pozitivan, i da ćemo uz pomoć Kriznog štaba Vlade Srbije uspeti da suzbijemo napredovanje virusa, a kasnije i da ga eliminišemo iz naše opštine - kaže Staničić.

Prema njegovim rečima, opština je preduzela sve mere u sprečavanju širenja virusa i vršila dezinfekciju javnih površina i svih javnih ustanova, Doma zdravlja, kao i da im je u tome pomagao i ruski tim.

Osim toga, dodaje, opština je opremila sve doktore i medicinske sestre u Domu zdravlja zaštitnim maskama i rukavicama, otvorili kovid ambulantu i kupili uniforme za rad u toj ambulanti.

Svi novozaražene, kaže Staničić, su hospitalizovani i trenutno nijedan pacijent iz te opštine nije životno ugrožen.

Video: Kon o drugom talasu korona virusa: Moje iskustvo s gripom govori mi da će to biti u novembru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana

    28. april 2020 | 15:08

    Zivim u Vlasotincu. Moja porodica i ja se pridrzavamo svih mera. Da su nadlezni mislili nekoliko koraka u n napred, shvatili bi da ce do ovoga vrlo brzo i doci. Veliki broj stanovnika Vlasotinca radi u privatnim fabrikama koje su bile zariste kogona virusa.Siromasan narod bio je prinudjen da ide na posao. Da su na vreme zatvorene...ne bi bio ovoliki broj zarazenih k.virusom. Isto tako i okupljanja po okolnim selima i rostiljanje u toku vikenda...sve je to dovelo do ovakve situacije koja je ni malo naivna.

  • Vlasotincanin

    27. april 2020 | 21:10

    Zatvorite fabrike i resen problem, ima ljudi koji nisu ni stigli da budu testirani, na zalost.

  • Raska

    27. april 2020 | 17:32

    I u Raski ima dosta obolelih , alii to niko ne objavljuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA