≫ 

Dr Kon: Kad se ukine vanredno stanje, ostaju vanredne mere. Jedna će se menjati, druga će ostati

Mera skidanja vanrednog stanja njega ne brine, jer je vezana samo za policijski čas, ali, kako kaže, vanredne mere i dalje mogu ostati

  • 22

Ublažili smo mere, to ne mora skupo da nas košta ako smo svesni toga da je i dalje važna zabrana kontakata, a moramo biti svesni da ukoliko se okupljamo u većem broju, postoji šansa da sve upropastimo. Rano je da sad steknemo kolektivni imunitet - rekao je dr Srđa Janković na današnjoj konferenciji za medije. Na to se nadovezao dr Predrag Kon.

Vanredne mere i dalje mogu ostati, rekao je on.

- Stari će moći sa skidanjem zabrane kretanja da se kreću. U svesti nam je da su oni najrizičniji, a zabrane kontakata važe za sve, ali prvenstveno zabrane kontakta sa njima. Koliko to bilo bolno za njih...  Onog momenta kad virusa više ne bude bilo, kad se ne budu javljali ljudi koji treba da se testiraju, onda ćemo to i reći. To se može očekivati u junu, dakle posle maja meseca. To ne znači da treba da se opuštamo - objasnio je Kon.

Lično, dr Kon ne očekuje visok procenat zaštićenosti populacije. Mera skidanja vanrednog stanja njega ne brine, jer je vezana samo za policijski čas, ali, kako kaže, vanredne mere i dalje mogu ostati.

- Verovatno će ostati zabrana okupljanja u zatvorenom prostoru i ograničenje koje će biti jasno objašnjeno, za sada postoji zabrana o okupljanju više od dve oobe, a to će se menjati, jer mora da se radi - objasnio je dr Kon i dodao da Srbija neće odjavljivati epidemiju sve dok je na snazi pandemija.

Ne znamo da li vas je iznenadilo, ali doktor Predrag Kon (65) je najbolje prošao u anketi našeg portala sa pitanjem Kom stručnjaku najviše verujete u vreme krize sa Koronom?

Pogledajte koliko građani veruju našim lekarima iz kriznog štaba:

Video: Preminulo šest osoba od korona virusa, dva muškarca i četiri žene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙆‍♂️🙅‍♀️🙆‍♂️🙅‍♀️🙆‍♂️🙅‍♀️

    1. maj 2020 | 16:36

    MOLIM VAS , pustite nas da radimo. Nemamo vise para nista. Dvoje male dece. U ugostiteljstvu i zena i ja. Zivimo od proslava. Trzni centri , gradjevina , fabrike, autobusi..Kad cemo mi? Da li neko to cuje? Ili mi nismo gradjani takodje, i nasa deca treba da jedu! MOLIM VAS!

  • Dule

    1. maj 2020 | 16:53

    Interesuje me kako mislite da pustite fakultete kad u jednoj laboratoriji bude dvadeset studenata iz svi h krajeva sveta kako ste to zamislili volio bi dami neko ko je strucnjak odgovori na to po mogucnosti dr.Kon hvala

  • 🤔

    1. maj 2020 | 17:17

    Da se ja pitam , produzio bi vanredno stanje jos bar dve nedelje. Da budemo sigurni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA