≫ 

Dr Kon: Sa vanrednog stanja prelazimo na vanredne mere

- Sa vanrednog stanja prelazimo na vanredne mere u okviru proglašenja epidemije do posebnog značanja. Ako se aktivnost virusa bude spuštala, očekujemo da svi nastave da rade kao što su radili ranije - rekao je Kon.

  • 2
SRBIJA KORONA BILANS SRĐA JANKOVIĆ, PREDRAG KON Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

"Sa vanrednog stanja prelazimo na vanredne mere", rekao je večeras dr Predrag Kon.

Kon je o tome govorio u večerašnjem izdanju emisije "Hit tvit" na TV Pink.

- Sa vanrednog stanja prelazimo na vanredne mere u okviru proglašenja epidemije do posebnog značanja. Ako se aktivnost virusa bude spuštala, očekujemo da svi nastave da rade kao što su radili ranije - rekao je Kon.

- U okviru lekarskog tima, kriznog štaba, bilo je mišljenje profesora Nestorovića koji je rekao da nam ne treba zabrana kretanja, ali je epidemiološki deo tima imao čvrst stav. Posle nekoliko dana praćenja rezultata došlo se do kompromisa. Našli smo neko rešenje. Nadam se da neće biti nekih negativnih posledica - rekao je dr Kon gostujući u "Hit tvitu" na televiziji "Pink".

Je li struka popustila pred politikom?

- Nikakav sukob nije bio, samo razmena mišljenja. To je sve - rekao je Kon.

Trudio sam se da odgovorim javnosti, rekao je doktor.

- Baš nijednu televiziju nisam odbio. Što se tiče pisanih medija tu sam govorio mnogo manje, jer je takav bio stav, nije moglo da se postigne sve - rekao je on.

Mere ne mogu da se sprovedu bez podrške vlasti, to je suština, rekao je Kon.

- To je sastavni deo ovoga posla. Ako nije tako, nisi dobro shvatio svoj zadatak. Moja jedina ideologija je epidemiologija. Ako se pominje dobra saradnja sa vlašću, to je dobra odbrana zemlje, Srbije i stanovništva. I ništa drugo - rekao je on.

Ranije ove nedelje je dr Kon objasnio:

Verovatno će ostati zabrana okupljanja u zatvorenom prostoru i ograničenje koje će biti jasno objašnjeno, za sada postoji zabrana o okupljanju više od dve osobe, a to će se menjati, jer mora da se radi - objasnio je dr Kon i dodao da Srbija neće odjavljivati epidemiju sve dok je na snazi pandemija.

Pogledajte koliko građani veruju našim lekarima iz kriznog štaba:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobi

    3. maj 2020 | 23:44

    Dr.Konu je najvise stalo do vakcinisanja stanovnistva jer to globalisti zahtevaju i on predano radi na tome dokle god se ne stvore pravi uslovi za to, jer da nije tako on bi nam objasnio da svaka osoba koja je prelezala bar neki od korona virusa a ima ih preko 35,da je vec stekla neki imunitet i da zato 80% ljudi koji su zarazeni kovidom19 prolazi sa vrlo blagim simptomima a samo oni koji nisu stekli imunitet prolaze sa teskim oblikom zaraze a njih je 10-20%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA