≫ 

Nišlije spasavale ribu iz zagađene rečice: Svi se pitaju ko je bacio hemiju kad okolo nema fabrika

S obzirom na to da su se te životinje oporavile, pretpostavlja se da je rečna stuja odnela zagađivača

  • 2
Pomor ribe Foto: D. K.

Nišlije koje žive u okolini Gabrovačke reke, prijavile su večeras oko 18 sati Ribočuvarskoj službi Južna Morava veliki pomor ribe.

Kako kažu ribočuvari, mrtva riba je otkrivena na potezu od oko 200 metara iznad Prirodno matematičkog fakulteta sve do ušća u Nišavu.

Pomor ribe Foto: D. K.

- Zatečeno je više hiljada komada sitnije ribe ali bilo je i komada od po trista i četiri stotine grama klena, potočne mrene i krkuša. O incidentu je obaveštena policija, inspektor za ribarstvo kao i komunalna milicija. Za sada nemamo saznanja o uzroku pomora ribe - navode u Ribočuvarskoj službi.

U okolini Gabrovačke reke nema fabričkih postrojenja ali s obzirom na nizak vodostaj rečice i manja količina toksičnih materija, bila je pogubna za živi svet. Nišlije koje su primetile pomor, uspele su da spasu deo riba koje su stavili u čistu vodu a zatim vratili u reku. S obzirom na to da su se te životinje oporavile, pretpostavlja se da je rečna stuja odnela zagađivača.

Pomor ribe Foto: D. K.

Video: Pomor pčela! Ljudi, bez njih ova planeta umire

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ниш

    7. maj 2020 | 11:59

    Жалосно је то што се десило, али како је могуће да уопште има рибе у Габровачкој реци (која је више поток него река) која једва да има 10цм дубине и то кад је најдубља. За све ове године, кад год прођем поред те речице,а често пролазим, никада нисам видео нити једну рибу, као ни било који облик живота.

  • Neki

    7. maj 2020 | 08:23

    5G mreža.........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA