≫ 

Besmrtni puk ove godine "maršira" samo onlajn: Evo kako da pošaljete slike onih na koje ste ponosni

Ovogodišnja godišnjica "Besmrtnog puka – bez granica!" održava se pod sloganom: "Naša pobeda – moja istorija!"

  • 0
marš Besmrtnog puka, Beograd Printskrin:Youtube/Asteriks

Zbog pandemije novog korona virusa, 9. maja će izostati marš Besmrtnog pukaSekcija Besmrtnog puka Gradskog odbora Saveza potomaka ratnika Srbije 1912–1920 obavestila je javnost da se sve planirane manifestacije posvećene 75. godišnjici pobede u Drugom svetskom ratu, otkazuju.

- Kako bi izrazili svoju zahvalnost herojima Velikog Otadžbinskog rata, aktivisti iz 170 zemalja širom sveta organizuju internet akciju “Besmrtni puk“. Onlajn-akcija „Besmrtni puk – bez granica!“ neće biti održana samo na ruskom jeziku, već će se sećanje na žrtve Velikog otadžbinskog rata održati i na nacionalnim jezicima zemalja u kojima se ova akcija održava - navodi portal kikindanews.

Ovogodišnja godišnjica „Besmrtnog puka – bez granica!“ održava se pod sloganom: „Naša pobeda – moja istorija!“, a u znak sećanja na žrtve u ratovima protiv agresora, uz dužno poštovanje srpskim junacima iz Prvog i Drugog svetskog rata, kao i hrabrim braniocima otadžbine od NATO agresije 1999.godine.

Iz organizacije građanima predlažu da iskoriste sve internet platforme koje stoje na raspolaganju – blogove, veb-sajtove i/ili društvene mreže za objavljivanje fotografija svojih predaka koji su učestvovali u Prvom ili Drugom svetskom ratu ili priča o herojskoj sudbini svojih predaka sa fronta i onih koji su dali kolosalni doprinos iz pozadine, radeći za front, za veliku pobedu u oslobodilačkim ratovima.

Kako da se priključite akciji

Kako biste se priključili onlajn-akciji "Besmrtni puk – bez granica!" objavite svoju fotografiju ili post i označite ga heštegovima: #moяistoriя #pobeduneotnяtь #Pobeda75 #bessmertnы йpolkbezgranic #victory75 #bessmertnыйpolk #našapobeda #sootečest

venniki #russiancompatriots.

Možete sami da objavite fotografiju ili da istu pošaljete (u formatu *.jpg ili *.jpeg) i one će biti objavljene u okviru zajedničke izložbe -povorke putem veb-stranice https://www.facebook.com/events/257783705252672/

Imejl adrese za slanje fotografija su:

lara.radulovic74@gmail.com

599304@rambler.ru

zavirokhina69@mail.ru

marianna.mladenovic@gmail.com

Akcija će se odvijati preko interneta emitovanjem na više od 200 ekrana u Moskvi, onlajn bioskopu OKKO i na portalu Besmrtnog puka Rusije“.“Volonteri pobede“ obradiće sve pristigle fotografije i 9. maja one će se pojaviti na ekranima.

Svi planirani, a otkazani svečani događaji povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetkom ratu uključujući i marš “Besmrtnog puka“ sigurno će se održati kasnije u toku godine, o čemu će javnost biti blagovremano obaveštena navodi se u saopštenju.

Poštanska marka i koverta

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uputilo je predlog Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, da se u čast proslave 75. godina pobede u Drugom svetskom ratu i Besmrtnog puka, izda prigodna poštanska marka i koverta.

marš Besmrtnog puka, Beograd Printskrin:Youtube/Asteriks

Prvi put u čast Besmrtnog puka

Poštanske markice posvećene Danu pobede poslednji put su štampane 1985. godine, dok će ovo biti prvi put da se one štampaju u čast Besmrtnog puka.

Dan pobede, 9. maj je dan kada je nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu i proslava 75. godina pobede Crvene armije i sovjetskog naroda nad nacističkom Nemačkom u Velikom otadžbinskom ratu 1941 -1945. Mnoge zemlje sveta koje su snosile velike žrtve obeležavaju ovaj dan organizujući niz manifestacija i parada, uključujući i Srbiju koja je dala veliki doprinos pobedi nad fašizmom i, nažalost, mnogo žrtava.

Evo kako je to bilo u Beogradu, pre dve godine:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA