Izlečeni korisnici Doma za stare "Radost" izolaciju provode u bolnici, jer nemaju gde da ih smeste

Većina ih je vezana za krevet, a mnogima su srodnici u inostranstvu

  • 0
NEGOTIN DOM DIDIĆ DEZINFEKCIJA DOMA ZA STARE Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Niš i Sokobanju počeli su da stižu korisnici Doma za stare "Radost" u Negotinu, koji su bili zaraženi koronom, ali u nedostatku adekvatnog smeštaja, jer dom nije otvoren, samoizolaciju provode u negotinskoj bolnici. Ukupno 37 stanara "Radosti" ne zna gde će posle bolnice da bude smešteno.

Većina ih je vezana za krevet, a mnogima su srodnici u inostranstvu, tako da mnogi, i da žele, ne mogu da odu svojoj kući, jer o njima nema ko da brine, prenose Novosti.

- Njih 37 je trenutno u izolovanom delu našeg zdravstvenog centra, gde će sa negativnim testovima biti smešteni narednih 14 dana - kaže Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i komandant Štaba za vanredne situacije.

Većina korisnika ovog doma, u kome je virusom korona bilo zaraženo 53 korisnika, radnika i pripadnika Vojske Srbije smeštena je na grudnom odeljenju, čak 21.

O daljoj sudbini Doma za stare "Radost" odlučiće resorno ministarstvo, iz koga su još na prve vesti o zarazi u negotinskom staračkom domu stigle najave da bi on zbog propusta mogao da bude zatvoren. U Višem javnom tužilaštvu u Negotinu doneta je naredba o sprovođenju istrage, a protiv direktorke B. P. (31) policija je podnela krivičnu prijavu kojom je tereti za teško delo protiv zdravlja ljudi i prenošenje zarazne bolesti, za koje je zaprećena kazna od pet do 12 godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA